Popup Bazaar in Grote Kerk

Zwolle – In de Grote Kerk vindt op zaterdag 30 april de eerste editie plaats van wat een nieuwe traditie moet worden: De Popup Bazaar. Verschillende ontwerpers uit heel het land komen die dag naar de Grote Kerk in hartje Zwolle om hun eigengemaakte werk aan de man / vrouw te brengen. Het gaat nadrukkelijk om ambachtelijk werk, zoals kunst, toegepaste kunst, sieraden, kleding en meubels.

Kirsten Zuiderbaan van Soortvanwinkel, en medeorganisator, spreekt van ‘een mooie balans tussen designproducten, mode, ontwerp en slowfood’. Met dat laatste doelt ze op de standhouders die ambachtelijk bereid voedsel aanbieden. De organisatie van de markt is een initiatief van de Grote Kerk. Kirsten en haar compagnon Tosca van den Braak zien de kerk als een prachtig podium voor professionele makers en ontwerpers. Eentje waarop ze zelf ontworpen en -gemaakte producten kunnen aanbieden.

Kirsten en Tosca, beiden zelf ook kunstenaar, hebben een strenge selectie gemaakt. Aansprekende en hoogwaardige kwaliteit staat voorop.
Op 30 april is tevens de opening van het zomerseizoen van de boekenmarkt. Die dag wordt er in de kerk een extra grote uitverkoop gehouden. Het is de bedoeling om een aantal keren per jaar een Popup Bazaar te houden in de Grote Kerk.
Artikel delen: