Viertal vertrekt bij Be Quick ’28

Zwolle – Van de huidige selectie van eerste klasser Be Quick ’28 hebben vier spelers aangegeven dat ze niet meer verder gaan komend voetbalseizoen: Cas Duiker, Dennis Horstman, Jeroen Horstman en Bas Buimer gaan hun heil elders zoeken.

Daar tegenover staat de komst van Pim Hermans (Dieze West). Er zijn inmiddels meer toezeggingen, maar de elftalleiding houdt die nog even onder de pet. Elftalleider Bert Oosterhof: “Enkele andere spelers hebben ook toegezegd te zullen komen, maar zij moeten dat eerst nog op hun eigen club bekendmaken.”

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Niet zo goed in dictee dictee. Ronselen bedoel je toch.
  De A1 van be quick bestaat voor het grootste gedeelte uit ras-be quickers. 11 spelers (van de 15) spelen al vanaf de F-jes bij deze mooie club. Van de andere spelers komt er 1 van owios, 1 komt van de vv berkum, 1 uit de pupillen van htc en 1 van csv.
  Het blijkt dat andere clubs het dusdanig goed geregeld hebben dat deze spelers, maar ook andere jeugdspelers zomaar bij be quick komen binnen lopen. Moet be quick deze jongens en meiden ook trouwens moet weigeren. Ik snap de pijn wel. Iets doen bij je eigen club. Geen slachtoffer zijn. Dat lijkt me het beste. Samen Til je dan het nivo omhoog. En uiteindelijk……….. Gaan ze naar be quick.


  ⚠️ Meld

 2. Be Quick realiseert zich niet dat het spelen in de jeugd echt iets anders is dan spelen in een eerste team in de eerste klasse. Je kunt er wel 1 of 2 inzetten, maar met meer wordt je volledig overlopen. Zeker gezien de kwaliteit van de rest van de selectie, die houdt al niet over. Be Quick kan zich beter bezighouden met het ‘ronselen’ voor de eerste selectie dan krampachtig blijven vasthouden aan de eigen jeugd, want zo goed is die echt niet.


  ⚠️ Meld

 3. Kijk even naar het dream team wat is samengesteld uit het Zwols kampioenschap. zitten aardig wat be-quikers in en hebben goed tegenstand gegeven tegen PEC A1.


  ⚠️ Meld

 4. GerritD, dit is precies wat ik bedoel: tegen leeftijdsgenootjes doen ze het leuk, maar in een eerste selectieteam speel je als A-junior meestal tegen jongens die veel meer ervaring hebben dan jij. Daar gaat het fout, dat kwaliteitsverschil is simpelweg te groot. Verklaart ook waarom de doorstroom van een tweede naar een eerste vaak moeizaam verloopt, op hoger niveau wordt echt meer gevraagd. En dan gaat het nu nog maar over de eerste klasse, laat staan HK of TK.


  ⚠️ Meld

 5. @ Martinus

  Daar heb je groot gelijk, maar er wordt niet meer geronseld met een zak geld, en als er dan geen spelers komen, dan moet je het doen met eigen jongens uit de A1.


  ⚠️ Meld

 6. Als je jeugd op het niveau speelt dat BQ doet, moet het toch mogelijk zijn volwaardige spelers op te leiden? Daarbij, simpel redenerend zonder te kijken naar kwaliteit:
  Een volwaardige selectie heeft zo’n 18 spelers. Elke speler kan na de A zeker 10 jaar in de selectie spelen. Dus heb je elke jaar gemiddeld 2 nieuwe talenten nodig om stoppende spelers op te vangen.
  Dat in ogenschouw nemend, is het minder lastig om je doelstelling daarop in te stellen.
  Om de stap van jeugd naar Senioren soepeler te laten gaan, zal je een buffer elftal moeten creëren waar de jeugdspelers “vlieguren” kunnen maken. Een op niveau spelend 2e en/of 3e kan hier uitkomst bieden. Zaak is dat stoppende 1e elftal spelers behouden blijven en nog een paar jaar als opleider fungeren voor doorstromende jeugd. Bovendien moet de jeugdspeler perspectief hebben om het 1e te kunnen halen. Zonder dat perspectief is hij sneller geneigd met vrienden lager te gaan voetballen. Dat laatste zie je bijvoorbeeld gebeuren bij VV Berkum waar steeds spelers gehaald worden. Alleen uitzonderlijke jeugdspelers stromen dan door, omdat ze gelijk iets toevoegen. De ruwe diamanten worden niet benut.
  Als Berkum geen smalle selectie had gehad dit jaar, waren Bram Pool en Thom Kooke dit jaar niet “doorgebroken”.

  Ik begrijp dat de “rekensom” niet helemaal eerlijk is, want uiteindelijk zullen goede spelers ook vertrekken naar andere verenigingen, omdat daar meer “te halen” valt, maar om nu te zeggen dat jeugdspelers altijd tekort komen is mijns inziens niet waar. Je moet ze een kans geven, ook een kans om fouten te maken overigens.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.