Vier zwemmedailles voor Michiel Jorink

Zwolle – Michiel Jorink heeft maar liefst vier medailles weten te bemachtigen bij de Swim Cup in Eindhoven. De zwemmer van ZV 44 uit Zwolle plaatste zich zowel op de 50 meter rugslag, de 50 en 100 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag voor de paralympische finales. Op de 50 meter rugslag wist hij de bronzen medaille te veroveren en op de 100 meter vlinderslag zelfs het zilver.

michiel_jorink.jpg

Eigen foto ZV 44 

Bij de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag was de getalenteerde Zwolse zwemmer echter oppermachtig. Op beide afstanden liet hij alle andere paralympische zwemmers achter zich en nam hij maar liefst twee gouden plakken mee naar Zwolle. Michiel Jorink zwemt sinds begin dit jaar bij ZV 44 en heeft hard getraind in de aanloop naar de Swim Cup. Zijn gedegen voorbereiding heeft nu dan ook zijn vruchten afgeworpen. "Mijn Swim Cup kan niet meer stuk", geeft Jorink aan. Hij vergeet daarbij echter zijn teamgenoten Gabriëlle Bolk en Lindsey Berghuis niet. Ook zij mochten tijdens de Swim Cup aan de start verschijnen. "Trots op beide dames", aldus Jorink.

Berghuis mocht starten op de 800 meter vrije slag. De eerste keer voor de talentvolle 12-jarige zwemster op een dergelijk groot internationaal toernooi. Maar liefst zes seconden wist zij van haar persoonlijk record af te zwemmen. Zij finishte in een mooie tijd van 9.57.03. Een knappe prestatie van de jonge zwemster.

Gabriëlle Bolk mocht in totaal zeven keer aan de start verschijnen. Op de 200 meter wisselslag wist zij zich zelfs te plaatsen voor de C-finales. Zij sloot deze C-finales af in mooie tijd van 2.30.34 De Swim Cup vond plaats van 6 tot en met 10 april 2016 in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Vele nationale en internationale zwemmers gaven tijdens de Swim Cup acte de présence waaronder wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars.

De Swim Cup had dit jaar een pre-olympisch tintje. De finales werden tussen 21.00 en 23.00 uur gezwommen. Dit alles met het oog op de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro over vier maanden. 

Artikel delen: