Mogelijke woningbouwlocatie aan Kiekeboslaantje

De locatie Kiekeboslaantje wordt mogelijk herontwikkeld. Plannen hiervoor moeten nog verder uitgewerkt worden. De stallen van de aanwezige kippen- en varkensboerderij worden in het kader van de provinciale regeling Rood voor rood gesloopt.


Bij ‘1’ het Kiekeboslaantje

In totaal zouden aan het Kiekeboslaantje 6 riante kavels gesitueerd kunnen worden van 2000 – 2500 m2 met daarop een woning van maximaal 1500 m3. De omwonenden en andere belanghebbenden worden nauw bij het ontwikkelproces betrokken. Zo is er binnenkort een informatiebijeenkomst. De locatie Kiekeboslaantje bevindt zich volgens het Structuurplan in het´gemengd landelijk gebied´ dat gekenmerkt wordt door een menging van functies. Dat betekent dat hier woningbouw onder voorwaarden mogelijk gemaakt kan worden: zo moeten de woningen geclusterd staan en moet rekening gehouden worden met het landschap, de groene omgeving. De locatie Kiekenboslaantje kan bovendien ingezet worden voor compenserende woningbouw als gevolg van sloop van bedrijfsgebouwen elders in het Zwolse buitengebied waar geen woningbouw mogelijk is.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dat hele gebied ten zuiden van Berkum is toch een mogelijke woningbouwlocatie? Dijklanden of Vechtlanden ofzo? Op zich wel logisch, het is het laatste gebied wat nog bebouwd kan worden en tegelijk nog dicht bij de binnenstad ligt, wat het autoverkeer enigzinds kan beperken.


    Maak melding

  2. Probleem in Zwolle is dat er veel te veel oude industrieterreinen te dicht op de stad liggen. Ze zullen het vast en zeker onderzocht hebben, maar voor de langere termijn is het toch veel beter om heel industrieterrein Voorst en evt. het oudere deel van de Marslanden naar een locatie buiten de stad te verhuizen. Met name Het deel van Voorst dat vanaf het kamperlijntje t/m Holtenbroek loopt is een ideale locatie voor woningbouw.


    Maak melding

Reageer