Brandweer informeert over brandveilig wonen

Zwolle – In april en mei gaan Zwolse brandweermannen en -vrouwen inwoners van Stadshagen en Westenholte informeren over brandveilig wonen. Op woensdagmiddag 13 april, 20 april en 4 mei staan ze met een informatiestand in het winkelcentrum van Stadshagen. In Westenholte zijn ze te vinden op woensdagmiddag 20 mei aan het Petuniaplein.

Westenholte en Stadshagen liggen verder van de brandweerkazernes dan andere Zwolse wijken. Er is daarom bewust gekozen om extra informatie in deze wijken te geven. Naast informatie over brandveilig wonen, kunnen bezoekers zelf ervaren hoe snel rook zich verspreid. Ook krijgen ze de kans om een ‘woningcheckafspraak’ te maken, zodat de brandweer hun huis daadwerkelijk kan controleren op brandveiligheid.

De oorzaak van woningbrand zit hem vaak in kleine dingen: vlam in de pan, te veel stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, een rommelige meterkast, het filter van de wasdroger dat niet is schoongemaakt of roken in bed. Gelukkig betekent dat ook dat met simpele maatregelen veel ellende kan worden voorkomen. Het is belangrijk om dit te ‘checken’ en de brandweer wil hier graag een handje bij helpen.

Eerdere woningchecks
In 2015 had Brandweer IJsselland ook al aandacht voor de Zwolse wijken. Toen gingen brandweerploegen langs de deuren om woningen te checken. Dit jaar hebben ze gekozen voor een ndere aanpak, om zo nog meer mensen te kunnen informeren. 

Artikel delen: