Groep Wipstrikkers willen referendum over AZC

Zwolle – Een groep bewoners uit de wijk Wipstrik iin Zwolle zijn van plan om een referendum te organiseren tegen het besluit van het college in Zwolle om een AZC te vestigen van maximaal 600 vluchtingen in het voormalige waterschapsgebouw aan de Dr. van Thienenweg, achter ziekenhuis Isala. De groep zegt niet tegen het AZC te zijn, maar wil niet meer dan 400 vluchtelingen bij hun in de wijk. Ze willen hun wens kracht bijzetten door het houden van een referendum. De gemeenteraad van Zwolle beslist dinsdag 19 april over het AZC in Zwolle.

azczwolle.jpg 

De roep om een referendum onstond half februarui 2016 na een informatiebijeenkomst in wijkcentrum Bestevaer in de Wipstrik. Toen was de beslissing van het college in Zwolle, om niet 800 maar 600 vluchtelingen op te gaan vangen op de locatie in Oosterenk, nog niet bekend. Er was, nadat de gemeente de eerste plannen voor een AZC in Zwolle bekend maakte, een toenemende roep om kleinere AZC’s op diverse locaties in Zwolle. Wanneer de initiatiefnemers deze week hun verzoek om een referendum indienen, krijgen ze 6 weken de tijd om 5760 handtekeningen op te halen. Pas als dat lukt komt er in de maand september een referendum.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Oh ze hebben ook elders de klok horen luiden, nou raad leg maar naast je neer en weer over tot de orde van de dag. Wat een tijd verspilling.


  ⚠️ Meld

 2. Referenda: Kost gigantisch veel gemeenschapsgeld, trekt alleen maar stemmers die vaak om heel andere redenen een proteststem indienen en leiden uiteindelijk niet tot andere beslissingen van overheden.


  ⚠️ Meld

 3. Er heeft geen referendum plaats te vinden als de gemeente meegaat in een kleiner azc.
  Doen ze dat niet, mijn handtekening hebben ze dan in de wipstrik.


  ⚠️ Meld

 4. Dikke Dirk:

  En een gelukzoekerscentrum kost natuurlijk niets.
  Misschien kun je eens hier berekenen wat “gigantisch” veel gemeenschapsgeld in jouw optiek is t.o.v. de kosten van een dergelijk centrum en de uitkeringen die het gevolg zijn.  ⚠️ Meld

 5. Is goed, maar dan wel met adresregistratie en niet zoals met die handtekeningenactie met handtekeningen uit het hele land. Alleen mensen uit de Wipstrik of Berkum.


  ⚠️ Meld

 6. Mis echt de onderbouwing waar is de argumentatie om maar voor maximaal 400 asielzoekers te gaan.

  Was ook beter geweest als bv Pec maar 5000 bezoekers kan huisvesten en ziekenhuis maar 500 bedden had dan was de overlast ook veel minder geweest.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.