Finale schoolvoetbaltoernooi 2016 Zwolle

Zwolle – Woensdag 13 april 2016 is de finale van het schoolvoetbaltoernooi 2016 in Zwolle. In alle wijken zijn de voorrondes geweest, daarin hebben 32 teams van 21 scholen zich geplaatst voor de finale. In het PEC Zwolle stadion wordt gestreden om de hoofdprijs. De nummers 1 en 2 per categorie van het schoolvoetbaltoernooi plaatsen zich voor de regiofinale schoolvoetbal op woensdag 11 mei 2016 bij VSCO’61 te Oosterwolde.

finale_schoolvoetbal_zwolle.jpg 

Tijdens de wijkvoorrondes hebben 32 teams zich geplaatst voor de finale. Per categorie, groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes, is er maar één echte winnaar. Deze strijd wordt aangegaan op woensdag 13 april in het PEC Zwolle stadion. Uiteraard is alleen al de finale in het stadion voor alle deelnemers een dag om niet snel te vergeten. Tijdens de prijsuitreiking is wethouder Ed Anker aanwezig. Hij reikt samen met enkele PEC spelers de prijzen uit. Uiteraard nodigen wij iedereen van harte uit om in het stadion zijn/ haar team te komen aanmoedigen.

 
Regionale finale
Van de jongens groep 5/6 en 7/8 en de meisjes groep 5/6 gaan de nummers 1 en 2 naar de regionale finale. Bij de meisjes groep 7/8 gaat alleen de nummer 1 door naar de regionale finale op woensdag 11 mei 2016 bij VSCO’61 te Oosterwolde. De nummer 2 bij de meisjes groep 7/8 komt op een reservelijst.
 
Een van de winnaars van vorig jaar, het team jongens groep 7/8 van basisschool De Vlieger 2/4, is Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden. Zou de landelijke kampioen dit jaar weer een school uit Zwolle zijn?
Artikel delen: