Open dag DOAS vol bezienswaardigheden

Zwolle – Kunst, cultuur en en ambacht ontmoeten elkaar in het markante gebouw bij het fietserstunneltje op de hoek van Hortensiastraat en Deventerstraatweg. Zondag 17 april a.s. van 11.00 tot 17.00 uur openen de gebruikers van de Oude Ambachtsschool de deuren om nieuwsgierigen uit te nodigen kennis te nemen van alles wat zich binnen de gevels afspeelt.

Zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband maken de atelierhouders steeds in wisselende samenstellingen projecten, presentaties, exposities en opdrachten. Vrijwel alle artistieke vakmensen bieden daarnaast ook cursussen en workshops in ieder hun eigen discipline. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden verschillende presentaties zien terwijl de atelierhouders over hun werk en aanbod vertellen. De dag wordt compleet gemaakt met een sfeervol terrascafé, live muziek en diverse exposities.

Een bijzonder evenement deze dag is de introductieworkshop voor de masterclasscursus M.I.X. Academy die bij voldoende belangstelling vanaf mei van start gaat bij Doas. Docent Ralph de Lange laat in een drie uur durende workshop deelnemers kennismaken met ‘het verhaal achter het kunstwerk’. Waarom maakt de schilder wat hij maakt en hoe kan de kunstenaar het verhaal zo weergeven dat het overkomt zoals hij bedoelt. Authenticiteit is de moeilijkheid van het vak, maar ook het meest intrigerende. Meer info: doas.nl

Artikel delen: