Tweede lokale omroep in Zwolle actief

Zwolle – Zwolle heeft binnen haar gemeentegrenzen een tweede lokale omroep actief! A28FM, de lokale omroep voor de gemeente Staphorst is begonnen met het verzorgen van uitzendingen vanaf De Koperen Hoogte langs de A28 bij De Lichtmis. Burgemeester Theo Segers van Staphorst verzorgde met een druk op de knop de handeling om de FM-zender weer aan te zetten, daarmee was de omroep even na half zes weer in de lucht!

a28fm-online-koperen-hoogte-lichtmis-57-meter-2.jpg 

Het bestuur van de omroep is erg blij dat de omroep weer te ontvangen is en spreekt van een frisse start. In de ether op 106.6FM worden de uitzendingen van A28FM verzorgd. Met een mix van goede muziek, nieuws uit de regio, weer & verkeer, aandacht voor regionale sport en cultuur is de omroep 24 uur per dag in de lucht. Op 65m hoogte zijn de antennes bevestigd. De omroep in Staphorst is erg geholpen met de hoge locatie, want in de plattelandsgemeente zijn nauwelijks hoge gebouwen voorhanden. Een goed bereik op de radio’s in de regio is gegarandeerd. De gemeente Zwolle heeft op deze manier een tweede lokale omroep actief binnen haar gemeentegrenzen. Het bestuur van de omroep spreekt van een unieke situatie in Nederland, waarbij de buurgemeente Zwolle Staphorst behulpzaam is.

A28FM is sinds 2011 actief en heeft ondanks voor 5 jaar verlenging gekregen om de uitzendingen mogelijk te maken. Ondanks werd de zender van de omroep ontvreemd en kom men geen gebruik meer maken van de antennemast in het dorp.
A28FM is vanaf nu te ontvangen op 106.6FM, in de gemeente Staphorst op de kabel 104.1FM, via internet en de tune-in app voor smartphones. Kijk voor meer informatie over de omroep en haar programmering op www.a28fm.nl  en volg A28FM op twitter @a28fmnieuws 
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het blijft een jammer dat (tot nu toe?) er geen mooie samenwerking is tussen dit onvolprezen weblog, een lokale omroep en (eventueel) de AV opleidingen van de ROC’s en de opleiding journalistiek van Windesheim. Wanneer zo’n samenwerking zou lukken dan krijgt Zwolle eindelijk het nieuwsmedium dat ’t verdiend!


  ⚠️ Meld

 2. …en de opleiding journalistiek van Windesheim. Wanneer zo’n samenwerking zou lukken…

  Dat is al eens geprobeerd begin jaren 90. De lokale omroep vond zichzelf toen helaas zo goed dat de samenwerking weer gestopt is. Muziek draaien was toen belangrijker.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij hebben we in Zwolle genoeg websites waar kwalitatief goed nieuws vandaan te halen is. Kunnen we de subsidie voor de lokale zender aan iets anders besteden. Dit is geld weg gooien elk jaar.


  ⚠️ Meld

 4. @BBteZ In Zwolle willen ze niet samenwerken. Anders was dat vast allang geprobeerd. Samen sta je sterker lijkt mij, maar kijk naar zoo, rijkelijk gesubsidieerd, kijk naar andere sites uit Zwolle, allemaal kanalen waar door vrijwilligers het nieuws uit Zwolle wordt gebracht. En elk met hun eigen kwaliteiten. Misschien moeten die kanalen eens met elkaar gaan praten.


  ⚠️ Meld

 5. dat ben ik volledig met je eens. Er wordt op geen enkel punt samengewerkt of is er ook geen enkele intentie van alle partijen om ook maar iets samen te doen. Naar mijn mening zijn er wel een aantal “nieuws websites” in Zwolle actief dat wanneer die hun krachten bundelen er een mooi nieuws medium zou kunnen ontstaan.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.