Windesheim arena internationale business game

Zwolle – Van 12 tot 15 april spelen 23 studententeams uit twintig landen de finale van de Global Student Challenge op de Campus van Windesheim in Zwolle. Na een jaar van voorrondes tussen honderden teams van universiteiten van over de hele wereld, strijden de teams een prijzenpakket van €20.000. Elk team heeft de opdracht om een fictief internationaal bedrijf in schoonheidsproducten zo winstgevend mogelijk te maken.

Sleutels tot succes zijn samenspel en begrip van ‘ketenfinanciering’. Ook aan de finale van deze tweede editie van de Global Student Challenge doet een team van Windesheim mee. De Global Student Challenge wordt gespeeld door internationale studenten economie, bedrijfskunde en logistiek uit landen van Noorwegen tot Argentinië en van Zuid-Afrika tot Bangladesh. In vier dagen tijd moeten de teams oplossingen bedenken voor realistische bedrijfskundige situaties.

Christiaan de Goeij, onderzoeker Supply Chain Finance of ‘ketenfinanciering’ bij Windesheim: “Wij vragen van studenten om de geld- en goederenstroom in de keten optimaal te beheren. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de supply chain-afdeling de voorraden zo beheert dat de klanten snel hun bestellingen kunnen krijgen, maar dat er tegelijkertijd geen onnodig hoge voorraadkosten op de balans zijn terug te zien voor de financiële afdeling. Wie het beste de logistieke en financiële consequenties van keuzes overziet maakt de beste kans op de winst.”
 
Deelnemers van verleden jaar kijken met plezier terug op hun finale. “De wedstrijd was een geweldige ervaring en bood ons de kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. De adrenalinestoot van toen zal me ook in de toekomst gemotiveerd houden voor het vakgebied van ketenfinanciering’, aldus een deelnemer uit Pakistan. Een student uit de Verenigde Staten vult aan: “Het event heeft niet alleen mijn kennis vergroot. Ik kwam ook ruimdenkender terug in de States door de contacten met andere culturen.” 
 
De studenten worden ontvangen door het lectoraat Supply Chain Finance van Windesheim, gastheer van de finale van de Global Student Challenge in Zwolle. ”Ketenfinanciering is een complex samenspel van financiering dat gaat over bancaire, logistieke en bedrijfskundige zaken”, zegt lector Michiel Steeman. “In het bedrijfsleven krijgen professionals vanuit diverse vakgebieden met ketenfinanciering te maken. De Global Student Challenge bereidt studenten als multidisciplinair team voor op die toekomstige rollen.”

Artikel delen: