Gezonde scholen werken inspirerend

Zwolle – Landstede in Zwolle, Deltion in Zwolle en het Carmel college in Raalte kregen vrijdag 8 april bezoek van andere scholen uit Nederland. Het bezoek was een onderdeel van een landelijke inspiratietour Gezonde school. Landstede, Deltion en het Carmel College zijn namelijk Gezonde Scholen. 

2016-04-08_-_inspiratietour_-_foto_zwolle_landstede.jpg

Sportlessen, gezond eten en aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling zijn bekende begrippen en veel scholen vinden dit belangrijk. Maar hoe ziet de praktijk er eigenlijk uit op een Gezonde School? Welke activiteiten zijn er allemaal en wat levert het op? Deze en meer vragen werden beantwoord op vrijdag 8 april tijdens de Inspiratietour Gezonde School. Ruim 75 po-, vo- en mbo-professionals bezochten acht Gezonde Scholen in vier regio’s. De inspiratietour werd georganiseerd door GGD GHOR Nederland. 

Gezonde Scholen in IJsselland
Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk. Met het vignet Gezonde School laten scholen zien dat gezondheid belangrijk vinden en dat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Gezonde School. In de regio IJsselland hebben al 46 scholen een vignet gezonde school ontvangen. Daarnaast zijn er dit jaar nog 61 scholen die voornemens zijn een gezonde school vignet aan te vragen. De regio IJsselland loopt daarmee voor op andere regio’s in Nederland.

Meer informatie over Gezonde School: www.gezondeschool.nl .

Artikel delen:

Reageer