Poseren op de Koninklijke troon in het stadhuis

Zwolle – Er is inmiddels geen ontkomen meer aan: Koningsdag in Zwolle belooft een volksfeest van de bovenste plank te worden. De oranjeversieringen en het speciaal ontwikkelde Koningsdaglogo duiken op steeds meer plekken op in de stad.

troon_zwolle.jpg

De Koninklijke route kleurt oranje en Zwols/Koningsblauw. In de hal van het Stadhuis/Stadkamer staat vanaf woensdag 13 april een enorme, uit Dordrecht afkomstige, Koninklijke Troon die op woensdag 13 april om 10.00 uur wordt onthuld door wethouder Nelleke Vedelaar, samen met studenten Cibap en Geert van der Wal adviseur Marketing en Communicatie Stadkamer. De onthulling doen ze door een selfie te maken vanuit de Troon! Daarna zijn alle Zwollenaren  welkom om plaats te nemen in de Troon en een foto van zichzelf te nemen vanuit de zetel. Na Koningsdag wordt de Troon gebruikt als voorleesstoel in de Stadkamer. 

Nu de Koninklijke Familie deze maand naar Zwolle komt, heeft Dordrecht de Troon aan de gemeente Zwolle geschonken. De koninklijke selfie-Troon was vorig jaar een regelrechte hit in Dordrecht. De zetel werd onaangekondigd op vele plaatsen in de stad geplaatst in de aanloop naar Koningsdag 2015. Dordtenaren maakten massaal selfies terwijl ze op de Troon zaten en publiceerden deze op social media. 
De Troon is door Koeriersdienst Zwolle van Dordrecht naar Zwolle vervoerd en afgeleverd bij de Cibap Vakschool voor Verbeelding. In de afgelopen weken hebben zes studenten van deze school hun creativiteit de vrije loop gelaten. De Troon werd gerestyled en heeft nu een Zwols tintje gekregen. De studenten lieten zich inspireren door de Peperbus, het Zwolse wapen en de Blauwvingers en combineerden dat met koninklijke elementen en kleuren. Koeriersdienst Zwolle zorgde er vervolgens voor dat de Troon van de Cibap op het Stadhuis afgeleverd wordt.
Artikel delen: