WhatsApp Buurtpreventie Zwolle

Zwolle – Het doel van buurtpreventie is een veilige en leefbare buurt. En dus zorgen bewoners, politie en gemeente er samen voor, dat bepaalde vormen van criminaliteit (zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde) worden bestreden. Whatsapp preventie is een moderne digitale vorm van buurtpreventie.

whatsapp_buurtpreventie_zwolle.jpg 

Gebruikers kunnen met WhatsApp gratis met elkaar berichten uitwisselen en bestanden delen. Er zijn inmiddels steeds meer WhatsApp groepen die op lokale schaal een buurt veiliger proberen te maken. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen aan zo’n groep. Het grote voordeel van WhatsApp is dat je elkaar snel een berichtje kunt sturen en elkaar eventueel kunt waarschuwen”. Een bijkomend voordeel is dat het tegelijkertijd leidt tot zeer intensieve sociale contacten. Zwolle telt 76 whatsapp groepen dus voor elke buurt is er al 1 aangemaakt. Je kan door het invullen van een formulier aan de groep toegevoegd worden bij jouw in de buurt! Ook hebben de Zwolse wijkagenten interesse getoond en zullen ook mee kijken in de WhatsApp groepen.

WhatsApp is een veel krachtiger middel dan de buurtpreventie-oude stijl’, waarbij mensen op straat surveilleerden. ‘Iemand kan heel snel een heel grote groep mensen inseinen, en eventueel ook foto’s meesturen.’ 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik weet het niet. Ik heb er niet zoveel mee. Het draagt mijns insziens vooral bij aan gevoelens van angst. Sommige mensen zijn al in paniek als een paar keer dezelfde buitenlandse auto zachtjes door de straat rijdt. Ik heb geen behoefte om deelgenoot te worden in die angst.

  Wat mij betreft zijn normale sociale contacten in de buurt en een officieel burgernet mooie middelen die prima voldoen voor het best wel veilige Zwolle…


  ⚠️ Meld

 2. Pas op voordat je je gegevens er achter laat: slechte hosting – server is volledig lek, draait op stokoude software, kan 2 tot 5 bezoekers per seconde aan en heeft geen SSL/HTTPS. Niets ten nadele van de initiatiefnemers maar ik zou hier niet je gegevens achterlaten, hoe goed het initiatief misschien ook bedoeld is.


  ⚠️ Meld

 3. Server is overbelast en comercie is niet de bedoeling. Gewoon een eigen straatgroep of buurtgroep openen! Even flyeren en je hebt het voor elkaar.


  ⚠️ Meld

 4. Wabp.nl is juist een burgerinitiatief, voor de burger door de burger. Er zit geen reclamebureau achter en wij zijn ook nog eens de goedkoopste op de sticker markt. Groepen kunnen zich kosteloos aanmelden bij wabp.nl. Natuurlijk moet je altijd de politie bellen, maar het is best wel handig dat als er iets gebeurd je direct in contact staat met de buurt, samen staan we tenslotte sterker. Mail ons gerust voor meer info: info@whatsappbuurtpreventie.nl


  ⚠️ Meld

 5. Nou wapb sorry hoor alleen al de woordkeuze wij zijn de goedkoopste, zegt al veel. Succes en hoop dat je discreet met alle gegevens die mensen je geven omgaat. Maare je linkedinges maakt het alleen maar duisterder.


  ⚠️ Meld

 6. Ik had mij ook aangemeld voor een WhatsApp in Zwolle Zuid, maar het blijkt dat al dit soort clubjes totaal niet werken. Ik heb het daarom meteen dan ook maar verwijderd.


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb hierover contact gehad met de Autoriteit Persoonsgegevens.

  Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens moeten verantwoordelijken “passende maatregelen” (laten) nemen om persoonsgegevens te beschermen, en daarbij ook rekening houden met de stand van de techniek.

  Het verzamelen van privé-gegevens op een ondoordachte onbeveiligde manier (dus zonder slotje in de adresbalk en op een niet afdoende beveiligde server met verouderde softwareimplementaties) is in strijd met de privacywet.

  De website dient zich qua verkeer te houden aan deze richtlijnen.
  Na succesvolle implementatie zal de site op deze[/url] test een groene A of liever nog een groene A+ moeten scoren.

  @Kijkdan, op grond van de privacywet is de club verplicht om je gegevens op verzoek te verwijderen. Ik raad je aan om dit via social media te vragen, want ook de mail op de server bij hun draait onbeveiligd. Wanneer ze daar binnen 48 uur geen gehoor aan geven en doorgaan met het op deze manier in de lucht houden van de site, kun je een melding maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De contactgegevens staan hier.


  ⚠️ Meld

 8. De mensen achter deze buurtpreventie zijn van goede wil. de website doet het weer zag ik https://buurtpreventiezwolle.nl/
  wat ik begrepen hebben zich al meer dan 900 mensen aangemeld dus dat een goed initiatief is dat is het zeker. Soms krijg ik het gevoel hier dat er mensen zijn die maar al het negatieve naar boven halen….. misschien jaloers dat zij het zelf niet bedacht hebben??!!


  ⚠️ Meld

 9. Ik ben erachter gekomen dat dit geen website is van de gemeente Zwolle, de politie of een andere betrouwbare partij. Hans legt hierboven duidelijk uit dat uw persoonsgegevens niet in veilige handen zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.