Negen hooligans in Zwolle bestraft voor rellen

Negen supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles hebben vandaag bij de politierechter in Zwolle straffen opgelegd gekregen tot anderhalve maand cel. De mannen zijn veroordeeld voor hun aandeel in de supportersrellen op 21 juli in de binnenstad van Deventer. 

Hooligans van Ajax en de Deventer club overvielen die dag de markt op de Brink. Beide clubs werkten in Deventer een vriendschappelijk duel af. Aan de hand van foto’s en videobeelden zijn vervolgens negen relschoppers opgepakt. De aanleiding voor de supportersrellen was een vernieling van een auto. Een groep Eagles-supporters reed rond in een auto waarin heel hard anti-Ajaxliederen gedraaid werden. Een van hen, de 33-jarige W.R. uit Deventer, droeg daarbij een Feyenoord-shirt. Twee van de verdachten zijn vorige week opnieuw opgepakt toen een grote groep Eagles-supporters naar Zwolle kwam tijdens het in Emmen gespeelde bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle.

Toen fans van Ajax de achterruit insloegen, kwam de politie ter plaatse. De Deventer supporters reden naar hun buurthuis waar ze een grote groep mobiliseerden. Toen uit sms-verkeer bleek dat een groep van ongeveer tweehonderd Ajax-supporters zich in de binnenstad ophield, trok een groep bewapende Eagles-fans de binnenstad in. Getuigen meenden dat ‘de oorlog was uitgebroken’, bleek tijdens de rechtszitting. W.R. werd door de politierechter gezien als degene die het vuurtje aanwakkerde. Hij kreeg zes weken cel, conform de eis van justitie.  Zeven overige supporters in de leeftijd van 18 tot 30 jaar kregen werkstraffen tot honderd uur en voorwaardelijke celstraffen van vier weken elk. De politierechter hield daarbij rekening met de leeftijden van de daders. Een van hen werd vrijgesproken.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Quote: “Een van hen, de 33-jarige W.R. uit Deventer, droeg daarbij een Feyenoord-shirt”…sjongejonge dan sta je als ‘supporter’ ook echt achter de voetbalsport en je club… :-


    Maak melding

  2. “Twee van de verdachten zijn vorige week opnieuw opgepakt”

    Waarom dan in hemelsnaam geen huisarrest voor risicowedstrijden. Of permanent een enkelband ;D


    Maak melding

Reageer