Studenten samen laten wonen met gedetineerden

Zwolle – Studenten samen laten wonen met gedetineerden?? In Skejby, Aarhus, Denemarken is dit concept sinds 1979 succesvol. Zo succesvol dat Job Boersma dacht dat dit navolging verdiende; bijvoorbeeld in Zwolle. Daar is Boersma werkzaam in het Reintegratie centrum van de PI Zwolle en dinsdagmiddag hadden alle partijen en organisaties die er toe doen een vergadering over het ‘hoe en wat’.

skejby_zwolle.jpg

Boersma op zijn LinkedIn: “Omdat iedereen enthousiast is en kansen ziet en het lef heeft om buiten de box te springen hebben we een taskforce “Skejby naar Zwolle?” in het leven geroepen. Daarin zitten justitie, Limor, de reclassering, Exodus, Delta Wonen, de gemeente Zwolle, Cubicco een echte ex gedetineerde en ik. Hoewel de middag alles in zich had om historisch te worden was het toch wel erg mega supertof om daadwerkelijk geschiedenis te schrijven. Dat doe je per slot van rekening niet elke dag. Vanmiddag hebben we bergen verzet en hebben we gekozen voor verbeelding, durf, optimisme, de menselijke maat en denken met het hart. Nu daadwerkelijk spijkers met koppen slaan.”

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Een echte ex gedetineerde wooowww spannend zeg!

    Grappig dat met dit idee een jongen die zelf in de bijstand zit al was gekomen, een plan heeft ingediend en nu de grote partijen er verder mee aan de haal zijn.. jammer gemeente zwolle.. heeeeeel jammer!


    ⚠️ Meld

  2. @J. van der Graaf

    Dus de studenten moeten maar de problemen oplossen die door de overheid worden veroorzaakt en waar diezelfde overheid ervoor zorgt dat studenten heel moeilijk aan huisvesting kunnen komen tegenwoordig? Is dit niet een paradox?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.