500 leerlingen zingen “VRIJ”

Zwolle – Maandagmiddag 18 april wordt het lied ‘VRIJ’ gerepeteerd door ruim vijfhonderd leerlingen van de openbare basisscholen in Zwolle-Zuid. Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) wil er zo aan meewerken dat op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel zoveel mogelijk kinderen uit Zwolle en regio samen zingen over en zich bewust zijn van, hoe belangrijk het is om in vrijheid te kunnen leven.

https://youtu.be/x8ym5DWrXH4 

De ‘Grote Repetitie lied VRIJ’ is georganiseerd om de leerlingen te laten ervaren om samen met honderden kinderen het lied ‘VRIJ’ te zingen en andere kinderen in Zwolle en regio te enthousiasmeren het lied donderdag 5 mei, om 12.15 uur, te komen meezingen op de Familie- en Theaterweide van het Bevrijdingsfestival Overijssel. De ‘Grote Repetitie lied VRIJ’ gaat plaatsvinden op maandagmiddag 18 april, om 13.30 uur op het schoolplein van OBS De Octopus, met alle leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van basisscholen de IJsselhof, De Markesteen, De Marshof, de Montessorischool en De Octopus.
 Vrij om te zijn wie je bent.

Annette Riemersma, dirigent van het schoolkoor van OBS De Octopus leidt de ‘Grote Repetitie lied VRIJ’. Annette: “Het lied ‘VRIJ’ gaat over hoe kostbaar het is als je -op school- echt vrij en verschillend mag zijn. Dat past helemaal bij ons. Ik was daarom gelijk enthousiast over het lied en heb het opgenomen in het repertoire van ons schoolkoor. De kinderen van de groepen 7 en 8 zingen het 14 april tijdens de herdenking van de bevrijding van Zwolle en 15 april treedt ons schoolkoor op met het lied in een concert met het Groot Mannenkoor Zwolle. We hebben het lied dus al goed onder de knie wanneer het maandag 18 april groots wordt gerepeteerd.”


 
Jeroen Schipper, de maker van het lied, zal ook bij de ‘Grote Repetitie lied VRIJ’ aanwezig zijn. Het idee van de ‘Grote Repetitie lied VRIJ’ is in overleg met hem ontstaan. Jeroen: “Het lied ‘VRIJ’ heb ik gemaakt omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen van nu, juist nu, begrijpen hoe belangrijk en bijzonder het is dat wij in vrijheid leven. En nog belangrijker: Dat we begrijpen dat vrijheid niet iets is wat je hebt of wat je neemt. Maar vooral iets wat je geeft. Door elkaar te accepteren zoals je bent. Ook al is dat ‘anders’ dan jijzelf.”
Naast de scholen die deelnemen aan de ‘Grote Repetitie lied VRIJ’ in Zwolle-Zuid zullen ook andere OOZ scholen met hun leerlingen het lied instuderen en repetities organiseren.
You Tube link voor het lied:  www.youtube.com/watch?v=x8ym5DWrXH4 
123Zing heeft voor de scholen aanleer-tools voor het lied VRIJ beschikbaar gesteld:  
www.123zing.nl/component/zoo/item/vrij.html?tmpl=digiboard
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer