Koningsspelen een groot sportief feest in Zwolle

Zwolle – Ook dit jaar zijn er weer de landelijke Koningsspelen en wel op vrijdag 22 april 2016. De Koningsspelen zijn er sinds 2013. Het is de bedoeling om door middel van een sportief Oranjefeest kinderen, uit het basisonderwijs, te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen. In Zwolle organiseert SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportverenigingen de Koningsspelen 2016. Deze dag wordt ondersteund door het Deltion College, Landstede, Centre for Sports & Education, Windesheim (CALO), het Thomas a Kempis college en Frion. 

koningsspelen_zwolle.jpg 

Op vrijdag 22 april 2016 staan sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, Windesheim (CALO) en zwembad de Vrolijkheid in het teken van de Koningsspelen 2016. Hier wordt voor diverse groepen van de basisschool een sportdag georganiseerd door SportService Zwolle en diverse sportverenigingen. Met de ondersteuning van, Landstede, Centre for Sports & Education, Windesheim (CALO) en het Thomas a Kempis college. Op iedere locatie, sportpark of school, wordt na het gezamenlijke ontbijt met elkaar gedanst op het lied Hupsakee! van Kinderen voor Kinderen. Rond 10:00 uur start het sportprogramma. Wethouder Rene de Heer zal op de Marslanden de opening van de Koningsspelen doen, wethouder Jan Brink komt naar sportpark De Verbinding en wethouder Ed Anker verricht de opening bij Windesheim (CALO).

 
Hupsakee!
Om de dans van het lied Hupsakee! goed te kunnen oefenen hebben de medewerkers van SportService Zwolle een instructiefilm gemaakt. Het filmpje staat op www.koningsspelenzwolle.nl en is nu al meer dan 10.000 keer bekeken. Dat belooft veel goeds voor de opening!
 
Sportprogramma
Door middel van Clinics maken de kinderen kennis met verschillende sporten en verenigingen. Er zijn dit jaar rond de 30 verenigingen die clinics verzorgen. De Koningsspelen is voor hen een prachtige manier om de vereniging bij de kinderen te promoten. Jeugdjournaal We zijn er erg trots op dat de Koningsspelen in Zwolle live wordt uitgezonden door het jeugdjournaal. Sportpark de Marslanden in Zwolle is naast Amsterdam en Rotterdam een van de locaties waar de live uitzending van het jeugdjournaal vandaan komt.
 
Koningsspelen voor iedereen
Sinds vorig jaar biedt SportService Zwolle scholen extra ondersteuning door het aanbieden van een draaiboek en leskaarten. Deze draaiboeken en leskaarten zijn voor de groepen en scholen die niet deelnemen aan de Koningsspelen van SportService Zwolle op de sportparken en zijn te vinden op www.koningsspelenzwolle.nl. Hierin staan diverse ideeën om iedereen in Zwolle samen te laten sporten en bewegen. Studenten van het Deltion College bieden op verschillende scholen ondersteuning. Vrijdag 22 april 2016 staat Zwolle in het teken van plezier in het gezamenlijk sporten en bewegen op heel veel verschillende sportparken en scholen. 

Artikel delen: