Negen nieuwe Bruggenbouwers gecertificeerd

Zwolle – Zwolle heeft er 9 nieuwe Bruggenbouwers bij. Deze Zwollenaren weten hoe het is om te leven op de armoedegrens of hoe het is om als allochtoon in een isolement te raken. Als vrijwilliger helpen zij op basis van ervaringsexpertise en empowerment anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Middels een training van ZwolleDoet! hebben ze geleerd hoe ze dat kunnen aanpakken.

bruggenbouwer_zwolle_doet.jpg 

Foto: Bernard Ensink

De bruggenbouwers ontvingen hun certificaat woensdag 13 april uit handen van Nelleke Vedelaar in wijkcentrum Holtenbroek in Zwolle. Bij het in ontvangst nemen van de certificaten heeft elke Bruggenbouwer kort verteld wat hij heeft geleerd en wat hij gaat doen in de toekomst. Voorbeelden van hun initiatieven zijn: een bruggenbouwer die als contactpersoon optreedt voor allochtone slachtoffers van huiselijk geweld, twee bruggenbouwers die samen een workshop over gezondheid gaan geven en een bruggenbouwer die periodiek een ‘Life-carrousel’ organiseert, waarbij ze verschillende activiteiten onderneemt met als doel goede gesprekken van mens tot mens.

De bijeenkomst, waarbij de tweede groep Zwolse bruggenbouwers hun certificaat in ontvangst nam, trok veel belangstelling van andere organisaties uit de stad. De aanwezigen genoten niet alleen van elkaars gezelschap, plannen en inspiratie; iedere bruggenbouwer had hapjes uit zijn/haar eigen cultuur meegenomen.

Eind september start de derde cursus Bruggenbouwers, kijk voor meer informatie en de inspirerende projecten van de twee voorgaande lichtingen op informelezorgzwolle.nl/bruggenbouwers. Ondertussen worden de eerste en tweede lichting door Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Wijz ondersteund in het realiseren van hun plannen. Bruggenbouwers wordt gefinancierd door de gemeente Zwolle.

Aanmelden voor de cursus kan bij ZwolleDoet!: 038 422 52 00, informelezorg@zwolledoet.nl.

Artikel delen: