Redbad Strikwerda naar damesvolleybal

Zwolle – Redbad Strikwerda wordt de nieuwe coach van Regio Zwolle volleybal. Na het wegvallen van de sponsor Landstede van het succesvolle herenteam heeft Strikwerda de tijd genomen om alle opties af te wegen. “Het is voor mij een nieuwe uitdaging op eredivisieniveau met daarbij de combinatie binnen Zwolle met betrekking tot talentontwikkeling”, aldus Strikwerda.

Dit betekent ook dat er afscheid wordt genomen van de huidige coach Henriëtte ter Steege. Arthur Reijnders, voorzitter Regio Zwolle Volleybal, licht toe: “Henriëtte heeft een geweldige prestatie geleverd door de doelstelling van seizoen 2015-2016 te behalen. Met een bescheiden programma is het haar toch gelukt om een plek in de play-offs te veroveren. Daarvoor zijn we haar zeer dankbaar.” Reijnders vervolgt: “We denken dat Redbad Strikwerda het groeiproces naar topsport goed kan waarmaken. We houden dan ook vast aan onze ambitie om in het derde jaar mee te spelen om de bovenste plekken. Die afspraak hebben we gemaakt met onze hoofdsponsor, Ondernemersteam Regio Zwolle, en afspraak is afspraak in ondernemersland.”

Talentontwikkeling
Van het afgelopen seizoen gaat een aantal spelers stoppen. Voor de technische staf van Regio Zwolle Volleybal is het belangrijk dat herkenning van talent sneller op gang komt, om vervolgens dit talent zo efficiënt mogelijk te laten ontwikkelen. Bestuurslid technische zaken Edwin van den Broeke is tevens verheugt met de overstap van Strikwerda naar de dames van Regio Zwolle Volleybal. “Redbad kan ons helpen met al zijn ervaringen om verder te bouwen naar een topsportomgeving. Zijn komst lijkt een revolutie, maar de ontwikkeling van de dames gaat door middel van evolutie waarbij de borging met de club VC Zwolle en talentontwikkeling in de regio Zwolle een basisvoorwaarde zullen blijven.”
Ondernemersteam Regio Zwolle
Het doel van het Ondernemersteam regio Zwolle is om ondernemers in de Regio Zwolle aan elkaar verbinden via regionale Topsport teams. Deze teams zijn in de Regio Zwolle actief, willen dit uitdragen en zetten zich ook in voor de Regio Zwolle. Zij worden financieel ondersteund vanuit het bedrijfsleven in de Regio Zwolle. Ondernemerschap en topsport zijn complementair. Ondernemers die zich committeren aan deze Topsport teams, kiezen primair voor social return on investment en verbetering van het topsportklimaat in de Regio Zwolle. Het is geen standaard netwerkclub, het individuele belang van de ondernemer staat niet voorop. Topprestaties stralen af op de regio. Topsport staat centraal, topsport is de bindende factor voor een actieve en sterke regionale economie. 

Artikel delen: