Marijke Goos in Nederlands Ruigste

Zwolle – Op Zaterdag 16 April 2016 is het dan eindelijk zo ver voor de Zwolse Martial Arts leerling Marijke Goos. In het Olympisch Stadion in Amsterdam vertegenwoordigd zij Sports Academy Mu Ssang in de finale van het tv programma Nederlands Ruigste in de categorie Martial Arts.

marijke_goos_nederlands_ruigste.jpg

Foto via Facebook Marijke Goos 

Op Zaterdag 2 april waren de voorrondes van het tv programma en Marijke werd daar in de categorie Martial Arts ook al eerste. Dankzij de vele trainingen zie zij volgt bij de enige, echte en erkende Martial Arts school Mu Ssang in Zwolle heeft ze een plekje in de finale weten te bemachtigen. Marijke traint al jaren bij Mu Ssang en traint hier alleen maar Koreaanse vechtstijlen zoals ITF Taekwon-Do, Shoalin, Hapkido en Sibpalki. Marijke is dus dankzij de trainingen een van de weinige veelzijdige Martial Arts leerling in heel Zwolle en omstreken.

Ook de sportschoolhouder Kenneth Sewbalak is zeer tevreden over de prestatie die Marijke heeft weten te behalen in het tv programma Nederlands Ruigste. Het is een mooi moment voor ons als sportschool maar ook kunnen wij heel Nederland laten kennis maken met deze verschillende Koreaanse vechtstijlen verteld Kenneth. Ik ben trots op de prestatie die Marijke heeft neer gezet en wij staan als school achter haar en wensen haar veel succes in de finale 14 april.

Wat is martial arts?

Martial Arts is een verzamelnaam van zeer diverse vechtsporten en vechtkunsten. Van traditionele Oosterse takken zoals: Karate, Judo, Taekwondo, Kung Fu en Pencak Silat (waarin één stijl belangrijk is), tot aan het moderne en keiharde MMA, oftewel Mixed Martial Arts (waarin er een mix is ontstaan tussen tal van verschillende disciplines). Vechtsport wordt al sinds mensenheugenis door de mens beoefend. Primair om zichzelf en hun naasten te kunnen verdedigen, maar ook steeds meer vanwege de kick. Niet alleen is het, na een dag hard werken, heerlijk om je eens goed uit te leven op een bokszak, ook het gevoel van weerbaarheid wordt steeds belangrijker. De ‘warrior spirit’ is allang niet meer alleen voorbehouden aan de elite, het leger of de Samurai, want op zo’n beetje iedere plek in Nederland kun je aan vechtsport doen. 

Het tv programma Nederlands Ruigste is vanaf 24 april te zien op RTL 7. Dan kan iedereen de Zwolse Martial Arts leerling Marijke Goos zien op tv en zelf kijken hoe de Zwolse topper het heeft gedaan.

Artikel delen: