Windesheim houdt open dagen op 16 en 17 november

Windesheim opent op vrijdag 16 en zaterdag 17 november zijn deuren. Iedereen die wil weten wat Windesheim te bieden heeft aan opleidingen op hbo-niveau is welkom.

De voorlichting vindt plaats op vrijdagmiddag tussen 13.00-17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur. Op diezelfde dagen is er ook voorlichting op de locatie van Windesheim in Lelystad over het onderwijsaanbod in die plaats. De programmaoverzichten en de routebeschrijvingen zijn te vinden op www.windesheim.nl.

 Tijdens de open dagen valt er op Windesheim van alles te ontdekken. Havisten, vwo’ers en mbo’ers kunnen op deze dagen sfeer proeven, opleidingen bezoeken, voorlichtingsrondes bijwonen en vragen stellen. Op de informatiemarkt in de centrale hal is informatie verkrijgbaar over huisvesting, studentenverenigingen en studiefinanciering. Ook is er een informatiestand van het nieuwe Windesheim Honours College, een internationale Engelstalige hbo+ variant met een intensief, interdisciplinair en internationaal onderwijsprogramma. Het Honours College richt zich op studenten met ambitie, die sneller willen studeren of die hun kennis en vaardigheden meer dan gemiddeld willen verdiepen.
 
HBO-Rechten en Godsdienst-Pastoraal Werk
Naast het Windesheim Honours College start Windesheim per september 2008 ook de hbo-opleidingen HBO-Rechten en Godsdienst-Pastoraal Werk. De opleiding HBO-Rechten leidt studenten op tot brede, praktijkgerichte juristen. Afgestudeerden kunnen met dit diploma aan het werk als juridisch medewerker bij de overheid of in het bedrijfsleven, als juridisch adviseur of consultant, als parketsecretaris bij het openbaar ministerie of als gerechtssecretaris bij de rechtbank. Bij de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk draait het om de samenhang tussen geloof, cultuur en samenleving. Na het afronden van deze opleiding kunnen afgestudeerden aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg, het godsdienstonderwijs, de kerk, de religiejournalistiek of als consultant/adviseur op het gebied van identiteitsvragen. De opleiding is een samenwerkingsverband van Windesheim, de Vrije Universiteit en de Protestants Theologische Universiteit. De opleiding wordt aangeboden op hbo- en universitair niveau. Colleges vinden dan ook plaats in zowel Zwolle als Kampen.
 
Openbaar vervoer
Windesheim adviseert bezoekers die de open dagen bezoeken om met het openbaar vervoer te komen, in verband met de geringe parkeergelegenheid. Vanaf het NS-station (uitgang Zuid) rijden er vrijdags en zaterdag gratis Windesheimbussen naar de hogeschool.

Artikel delen:

Reageer