Straatmuzikantenconcours DRAADloos

Zwolle – Zwolle is een stad waar veel musici wonen, werken en studeren. Met de Zwolse Theaters, Poppodium Hedon en de vele live optredens in de cafés en restaurants, ontbreekt er echter nog één georganiseerd podium. Een podium waar straatmuzikanten hun kunsten kunnen laten zien en horen. In samenwerking met hhet gelijktijdige cultuurfestival Zwolle Unlimited, heeft HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) de taak op zich genomen deze lege plek op te vullen door het organiseren van DRAADloos.

draadloos_zwolle.jpg 

DRAADloos is een straatmuzikantenconcours dat op zondagmiddag 5 juni 2016 over de Zwolse terrassen plaatsvindt. Het concours is een van de vele activiteiten die in dit weekend worden georganiseerd. Met enthousiasme wordt DRAADloos ontvangen. Er hebben zich al bandjes aangemeld die mee willen doen zelfs vóórdat de inschrijving gestart is. Verspreid over verschillende terrassen van cafés en restaurants zit deskundige, onafhankelijke jury. De juryleden zijn personen uit de muziekwereld of hebben affiniteit met muziek. Zij beoordelen de optredens aan de hand van vooraf opgestelde criteria.

De straatmuzikanten treden per terras een half uur op en gaan vervolgens naar het volgende terras en rouleren met elkaar. Zo krijgen zij de kans om zich een aantal keren te bewijzen voor de jury. De bezoekers van de terrassen kunnen genieten van verrassende optredens die rondgaan.
 
Spetterende finale
Het concours wordt afgesloten met een spetterende finale van de finalisten van de voorrondes. Zij zullen optreden op het hoofdpodium van het festivalterrein zodat het hele publiek de acts goed kan beoordelen. Alle deelnemers spelen nu versterkt, zodat de muziek goed te horen is. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 500,=. De straatmuzikant met de origineelste act wint naast eeuwige roem ook de DRAADloos-bokaal.
 
Aanmelden                                                                                                                                  
Via Facebook (Draadloos Zwolle), de sites www.hesz.nl en www.zwolleunlimited.nl kunnen straatmuzikanten meer informatie vinden en zich aanmelden voor 16 mei a.s.
Artikel delen: