Veel bekeuringen bij bromfietscontrole Zwolle

Zwolle – Donderdagmiddag en avond is er in Zwolle een brom- en snorfietscontrole gehouden door de wijkteams, team verkeer en de rijksdienst voor het wegverkeer. Onder andere bij de Van Karnebeekstraat.

bromfietscontrole_zwolle.jpg
Foto’s: David van Huffelen 

Er werden 115 brom- en snorfietsen gecontroleerd met de volgende resultaten c.q. bekeuringen: 41 WOK meldingen: 37 voor te hoge constructiesnelheid, 1 voor te veel geluid en 3 voor slechte remmen. Voor deze 41 overtredingen werd ook bekeurd. Daarnaast werd er verbaliserend opgetreden voor de volgende feiten: 7 personen waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs; 2 konden het rijbewijs niet tonen; 5 x voor ontbreken van een spiegel; 3 x voor een gladde achterband; 3 x geen helm; 3 x voor het bellen; Eén persoon is aangehouden, omdat hij op vordering weigerde mee te gaan naar de controleplaats. 

bromfietscontrole_zwolle_2.jpg

bromfietscontrole_zwolle_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ben er vanmiddag aantal keer langsreden niets gezien. Goed dat ze optreden. Al zouden ze vaker op bellen moeten controleren. Op fietsen snor en scooter zijn die levens gevaarlijk in het verkeer auto’s overigens ook. Ik ben zelf ook snor rijder en erger me elke dag weer aan bellennde fietsers en scooters. Vooral omdat 90 procent te hard rijd al bellende

 2. Ze stonden ook achter de Stilohal. Goed dat ze de malloten van de weg halen. Wel verbazingwekkend om te zien dat oom agent met motor op hoge snelheid tegen het verkeer over het fietspad scheurt om een bezorger van etenswaren op zijn scootertje te pakken. Die gast moet meteen zijn rijbewijs inleveren en een cursus bij het CBR volgen.

 3. Goeie actie hoor..maar ben zelf ook snor rijder en waar ik me ook vaak kapot aan erger..zijn de jongeren met muziek in de oren..horen niks en gaan voor niks of niemand aan de kant..mag ook weleens wat aan gedaan worden.

 4. Maar liefst 7 van de 115 beschikten helemaal niet over een rijbewijs en rijden onverzekerd rond. Fijn als je door hen een ongeluk veroorzaakt wordt. Boefjes zijn het.

 5. Dus als ik het goed lees heeft 67 % van de gevallen een niet deugdelijk vervoermiddel.
  Mocht tijd worden dat er een keer gecontroleerd wordt. Werd gisteren op een kruising door een snorfietser ingehaald terwijl ik 50 km/H reed.

 6. Super dat er eindelijk eens gecontroleerd word. Mag zeker vaker gebeuren en dan heel zwolle breed tegelijk. Vooral op de tijden van inkomende en uitgaande school verkeer. Ik zeg elke 2 maand stads wijd controle.

  Rij zelf al 10 jaar op brommer scooters en pas 2 keer bij een controle geweest. Rij al gauw 11.000 kilometer per jaar er op. Als de controle kans 1 in de 5 jaar is is het geen wonder dat er zoveel overtreders rondrijden

 7. controle prima, maar inderdaad kan dit wel veel vaker gebeuren, wordt op mijn scooter regelmatig ingehaald door een scooter met blauw kenteken en dan rij ik 40 km, rij zeker 25 jaar brommer / scooter en ben pas 1 keer gecontroleerd, dus ik zou zeggen regelmatig controleren en bekeuren en is het vervoermiddel opgevoerd in beslag nemen

 8. Goede zaak dat dit wordt aangepakt!
  Nu nog het belabberde rijgedrag van de thuisbezorgd-etc-bezorgers aanpakken. Als je ziet hoeveel overtredingen zij maken, is het een wonder dat er nog relatief weinig ongelukken gebeuren…

 9. Hoop verzuurde “ouderen” op weblog Zwolle..
  Vroeger toen je jong was zeker alles altijd volgens de regels gedaan allemaal ?
  En dan als volwassenen stemmen op een partij die kindbruidjes ok vinden en aanranders er met een taakstraf vanaf laten komen..
  En uiteraard als grootste hobby : Klagen op WLZ.

 10. wij hebben ook wel eens iets fout gedaan maar ik heb een kleinzoon die net 16jaar is geworden staat bij mij in de schuur een bromfiets voor hem maar daar mag hij pas op rijden als hij zijn rijbewijs heeft gehaald en als er iets aan zijn fiets mankeert maakt opa hem klaar dus je moet niet zo zuren over verzuurde ouderen .wil wel graag van jou weten maken jou ouders of grootouders jou fiets denk het dus niet .anders reageer jij niet zo .IK VIND HET GOED DAT ER WORDT GECONTROLEERD VAKER DOEN

 11. Ik rijd zelf een oldtimer bromfiets en ben in mijn leven al heel vaak het slachtoffer van dit soort razzia’s geworden.
  Mijn prachtige klassieker kan harder dan 50, maar dat kon hij ook al toen hij 42 jaar geleden van de band rolde.
  Laat ze zich lekker met scooters bezig houden en brommers met rust laten.

 12. En dan die mensen op die elektrische fietsen,
  die te beroerd zijn om af te stappen. Die gaan
  soms nog sneller dan een snorfiets. >:(

 13. Het word inderdaad ook tijd dat elektrische fietsen gewoon een snorkenteken krijgen en dat deze dus aan dezelfde regels onderhevig moeten zijn. Ik word bijna dagelijks van mijn sokken gereden door bejaarderen die 30 rijden op zo’n fiets.

Reageer