Nieuwe naam basisschool de Sprankel

Zwolle – Vanmiddag is op feestelijke wijze de nieuwe naam van basisschool De Sprankel locatie Overtoom, in de Zwolse wijk Stadshagen, bekend gemaakt. Het Saffier kwam als grote winnaar uit de bus na het uitzetten van een prijsvraag onder leerlingen en ouders.

img_1091.png

Na een korte toespraak van directeur Janne-Machteld Drijfhout is het doek met daarop de nieuwe naam van de school door prijswinnaars Jesse (groep 3) en Marlotte (groep 6) onthuld. Onder luid applaus van leerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden viel het doek naar beneden. Trots prijkt een kleurrijk blauw logo, met heel subtiel een wit kruisje erin, op wand van het tijdelijke onderkomen van de school. De nieuwe naam luidt: het Saffier, gereformeerd Kindcentrum.

De prijswinnaars werden in het zonnetje gezet en kregen voor het bedenken van de nieuwe naam van de school vrijkaartjes voor dierenpark Amersfoort. Dit past mooi bij het thema van de feestelijke middag. De school viert vandaag de afsluiting van een schoolbreed project, genaamd ‘ZOOVERTOOM’. Rond het thema dierentuin zijn er allerlei activiteiten, zoals een kraam met hamburgers, een speurtocht door de klassen en nog veel meer.

Het Saffier was voorheen onderdeel van basisschool De Sprankel. Het gebouw van De Sprankel aan de Klokkengieterlaan werd te klein voor het huidige aantal leerlingen. In augustus 2015 is de school gesplitst in twee scholen en heeft Stadshagen aan de Overtoom een tweede gereformeerde basisschool gekregen. Na de verhuizing draait de nieuwe school inmiddels op volle toeren. Het schoolgebouw aan de Overtoom is een tijdelijk onderkomen. Schoolvereniging Accretio, waar het Saffier onderdeel van is, heeft van de gemeente toestemming gekregen om in 2017 een nieuwe school te bouwen in de wijk De Tippe.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. 1 saf·fier (het; o) 1 (hemelsblauw) edelgesteente

  2 saf·fier (de; m; meervoud: saffieren) 1 (hemelsblauwe) edelsteen

  (bron: dikke van dale)

  M.a.w. Kan allebei dus!


  ⚠️ Meld

 2. Hoewel het allebei kan, zit er naar mijn idee toch een klein verschil tussen “de” en “het”. “Het saffier” verwijst naar het oorspronkelijke materiaal, het ongeslepen gesteente dus. “De saffier” is het eindproduct: de geslepen edelsteen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de/het diamant: De diamant koop je bij de juwelier, maar het diamant haal je uit de groeve 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.