School dicht door bedreigende examenstunt

Zwolle – Het Carolus Clusius College aan de Prinses Julianastraat in Zwolle houdt vrijdag de deuren voor de leerlingen gesloten vanwege een oproep tot verstoring van Laatste School Dag (LSD) examenkandidaten. Alle leerlingen moeten van de school vrijdag thuis blijven.  

Het is voor de examenklassen vrijdag de laatste schooldag. Dan mogen de leerlingen altijd een ludieke actie verzinnen. Dit keer was deze actie echter door de school niet goedgekeurd. Via een aangemaakte facebook pagina werd daarna een opgroep gedaan om naar de school toe te komen met ‘boksbeugels en molotov cocktails’. De school heeft deze dreiging uiterst serieus genomen en heeft samen met de politie besloten om de school vrijdag te sluiten en de leerlingen vrij te geven.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Hoe serieus de bedreiging is, kan ik niet beoordelen, maar het is sowieso de verkeerde reactie: je moet niet toegeven aan dreigementen. Doe aangifte en organiseer in overleg met de politie beveiliging.
  Het signaal wat je nu afgeeft is schijterigheid. Bovendien: beste leerling, wil je een dagje vrij? Stuur een anoniem dreigement en wij sluiten de school…

 2. Als ze de school open hadden gehouden en er gebeurt wel iets heb je de poppen ook aan het dansen! “Waarom is de dreiging niet serieus genomen?”

  Ik neem aan, dat de politie ook bezig is om uit te zoeken waar de dreiging vandaan kwam.

 3. En dat is christelijk onderwijs??
  Dat is onze toekomst??
  Hopelijk vinden ze degene(n) die hier achter zit(ten) en krijgen die hun diploma niet. (maar dat is vast niet mogelijk).

 4. Wauw, wat een trieste reacties hier. Blijkbaar hebben de hersenloze hier nooit examen gedaan. Zowel dan moet bekend zijn dat dit traditiegetrouw is op zowat iedere middelbare school. Maar uiteraard worden dit soort activiteiten in deze tijd de grond in gestampt zonder goede beargumentatie. Ik heb 10 jaar geleden examen gedaan en een ieder weet dat z’n LSD een dag is waar leerlingen van moeten genieten. Tuurlijk gebeurt hier niet alles volgens de regeltjes maar maak mij niet wijs dat jullie het vroeger allemaal wel deden.

  Conclusie: indien het niet verboden zou worden om de examenleerlingen te laten genieten van hun laatste schooldag was dit artikel nooit geplaatst geweest.

 5. Nou anoniem..sorry hoor maar ik heb 23 jaar geleden examen gedaan (pff is dat alweer zolang geleden? :o) maar ik heb nog nooit van een LSD dag gehoord hoor.

 6. Is het busje van meneer van Benthem niet een keer op de overkapping boven de ingang gehesen als LSD stunt? 1999 oid?

  De LSD’s die ik heb meegemaakt daar behoefden nooit goedkeuring, je wist dat het een dag anarchie op ’t carolus was 😀

 7. Als de LSD bedacht is door dezelfde randdebielen die oproepen om uit protest met molotovcocktails naar school te komen, dan snap ik heel goed dat hun ‘ludieke actie’ niet is goedgekeurd.

  Je zou ze inderdaad voor straf niet aan het examen deel moeten laten nemen, maar dan heb je ze volgend jaar nog op school….

 8. is toch een goede lsd stunt? Vrij geregeld voor de gehele school. Denk dat ze daar de komende jaren beter hun best voor moeten doen 🙂

 9. Wat een onzin, het zal vast niet de bedoeling geweest zijn om met molotovs de school af te branden. Gewoon verkeerde interpretatie van een humorloos schoolbestuur.
  Bij onze examenstunt hebben we de hele school verbouwd en daar kon iedereen hartelijk om lachen.

 10. het zal vast niet de bedoeling geweest zijn

  Tja, durf als schoolbestuur het risico maar eens te nemen.
  Het zijn helaas geen tijden om expliciete oproepen voor boksbeugels en molotovcocktails niet serieus te nemen. 🙁

 11. Die Facebook pagina was opgericht als grap. Omdat het oorspronkelijke idee was afgekeurd zeiden ze voor de grap dat het dan maar een reldag moest worden. Het was totaal niet serieus alleen de school nam het wel heel erg serieus. Degene die de Facebook pagina had opgericht zit zelf geen eens in het examenjaar. Diegene is dan ook flink gestraft. Een hoop heisa voor niks dus! Ondanks dat was het een gezellig feestje, zonder de rest van de leerlingen 😀

 12. @Abouali je verwart angst met adequaat reageren. Schoolbestuur is verantwoordelijk voor honderden leerlingen. Een LSD-actie wordt niet zonder reden afgekeurd, dus blijkbaar zijn de eindexamenkandidaten geen lieverdjes. Als die vervolgens oproepen tot geweld, dan mag je er gewoon niet van uit gaan dat dit als grap bedoeld is.

  Vanochtend is toevallig een belgische minister opstapt nadat ze van nalatigheid is beschuldigd ivm de aanslagen op Zaventem. Zij moest het doen met heel wat minder duidelijke aanwijzingen voor een aanslag.

Reageer