Zwolse natuurgroep wint vrijwilligersprijs

Zwolle – De jaarlijkse vrijwilligersprijs van Landschap Overijssel is donderdagavond uitgereikt aan de natuurwerkgroep A Rocha in Zwolle. ‘Met mooie initiatieven weten de vrijwilligers van A Rocha Zwolle verbinding en verwondering over te brengen’, aldus de jury.

a_rocha.jpeg 

Sinds 10 jaar is de vrijwilligersgroep van A Rocha actief in de natuur rond Zwolle. A Rocha is christelijk geïnspireerd. ‘Jullie zijn met natuur en landschap bezig, maar jullie richten je vooral op mensen’, zei Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel. De vrijwilligersgroep weet jonge gezinnen, kinderen en vluchtelingen te activeren voor groene bezigheden. De vrijwilligers helpen bij het onderhoud van terreinen van Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer rond Zwolle.

Daarnaast organiseert A Rocha verwonderwandelingen en een jaarlijkse hagepreek, gericht op natuurbeleving en spiritualiteit. Afgelopen jaar organiseerden vrijwilligers van A Rocha verschillende keren natuurwerkochtenden met vluchtelingen uit de IJsselhallen in Zwolle.
Landschap Overijssel eert elk jaar groene vrijwilligersgroepen met een feestavond. Op die avond wordt de Overijsselse vrijwilligersprijs uitgereikt aan een groene werkgroep in de provincie die zich op een bijzondere manier heeft weten te onderscheiden. 
Artikel delen: