ChristenUnie opent ‘checkpoint pilot Achmea’

Zwolle – De ChristenUnie in Zwolle opent vandaag een checkpoint Achmea pilot om te horen hoe de pilot van Achmea voor wijkgebonden financiering verloopt. De partij nodigt gebruikers van wijkverpleging en zorgaanbieders uit om hun ervaringen met betrekking tot de pilot te delen. Volgens gemeenteraadslid Wietse de Boer is de ChristenUnie op zich positief over de nadruk op preventie in de proef, maar zijn er ook zorgen over de uitvoering.

De Boer: "We horen van Achmea dat keuzevrijheid gewaarborgd blijft. Ook laat Achmea weten dat de tarieven voor onderaanbieders veel hoger is dan de 70% waar in de wandelgangen over gesproken wordt. Ook zeggen zij dat de samenwerking in de stad steeds beter verloopt. Wij zijn benieuwd of cliënten en zorgaanbieders diezelfde ervaring hebben. Zowel positieve als negatieve ervaringen horen we graag."

Daartoe opent de ChristenUnie op de eigen website dus de ‘checkpoint Achmea pilot’, die in ieder geval één maand open blijft op zwolle.christenunie.nl/checkpoint.  Deze ‘brievenbus’ wordt aan het eind van de maand geleegd, waarna de input ook aan wethouder Vedelaar wordt meegegeven. Zij heeft in juni een vervolgafspraak met Achmea over de pilot.

Sinds 1 januari is Achmea een proef gestart waarbij per wijk een voorkeursaanbieder is voor de wijkverpleging. De bedoeling is dat er minder zorgorganisaties overblijven die beter samenwerken, onder andere aan preventie.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. “De bedoeling is dat er minder zorgorganisaties overblijven die beter samenwerken, onder andere aan preventie.”

    Er blijven in ieder geval minder zorgorganisaties over. Dat doel is al bereikt. De rest van deze doelstelling valt weg tegen enorme bureaucratie. De zorgvrager is de dupe.

Reageer