Pabo Zwolle verliest koersbaltoernooi

Zwolle – Op vrijdag 15 april was het gezellig druk in de aula van Katholieke Pabo Zwolle (KPZ). Te gast waren maar liefst acht koersbalteams bestaande uit senioren. Zij streden tegen elkaar en tegen een studenten- en een medewerkersteam.

koersbaltoernooi.jpg 

Koersbal lijkt een beetje op Jeu de Boules, maar het wordt gespeeld met ballen die aan één zijde verzwaard zijn. Daardoor maakt de bal een curve tijdens het rollen. Na een openingswoord van Joost Kieft, directeur opleidingen en van Hans Bonten, directeur WijZ, de Kern en Jeugd ggz kon het toernooi beginnen. Al in de eerste ronde werd duidelijk dat de senioren veel ervaring en een goede techniek onder de knie hebben. Enkele senioren waren bereid om hun kennis te delen met de jongere deelnemers. De meeste senioren waren er echter opgebrand om te winnen en om te laten zien wat zij kunnen. En spelen, dat kunnen ze! De ene na de andere bal kwam in de buurt van de ‘jack’ terecht. De studenten en medewerkers van de KPZ probeerden de kunst af te kijken, maar tegen jarenlange ervaring kun je niet op.

Na vijf speelrondes werd de balans opgemaakt. De studenten en medewerkers speelden tegen elkaar voor de laatste en ene laatste plaats. De Stins 1 en De Stins 2 speelden voor de winst. Ook na een lange speeldag met tussendoor een lekkere lunch werd het fanatisme niet minder. De meetlat kwam er aan te pas, welke bal ligt dichterbij? Uiteindelijk heeft De Stins 2 het Swolsch koersbaltoernooi gewonnen en een heerlijke prijs in ontvangst kunnen nemen uit handen van wethouder René de Heer.
 
De KPZ en WijZ kijken terug op een geslaagd toernooi en een goede samenwerking.

Artikel delen:

Reageer