Zwolle gaat voor Verkeersveiligheidsprijs

Zwolle – Zwolle is geselecteerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. De winnaar wordt 21 april in ‘s-Hertogenbosch bekend gemaakt tijdens nationaal verkeersveiligheids congres (NVVC). Het NVVC is hét tweejaarlijkse evenement voor iedereen die zich actief inzet voor de verkeersveiligheid: wegbeheerders, politie, onderzoekers, beleidsmedewerkers, bestuurders, adviseurs, belangenbehartigers, enzovoorts. Zwolle is diverse keren voorgedragen. Steeds met andere maatregelen. En juist die veelheid aan fietsvriendelijke maatregelen brengt Zwolle naar een nominatie.
 
https://youtu.be/hmdzBhrQPUg
 
In Nederland verliezen jaarlijks meer dan 500 mensen het leven door een verkeersongeval, en raken ca. 20.000 mensen ernstig gewond, waarvan 20% blijvend letsel overhoudt. Het aantal doden daalt geleidelijk, terwijl het aantal ernstig verkeersgewonden – zeker de laatste jaren – juist een stijging laat zien. De grootste groep raakt daarbij ernstig gewond als fietser. De meeste van deze ongevallen vinden plaats binnen de bebouwde kom en dus op het wegennet van gemeenten. De jury, bestaande uit Saskia Kluit (directeur Fietsersbond), Peter van der Knaap (directeur SWOV), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) en Felix Cohen (directeur Veilig Verkeer Nederland), heeft zich inmiddels gebogen over de inzendingen en drie potentiële winnaars geselecteerd.  Het zijn de drie steden Zoetermeer, Houten en Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. In Zwolle Zuid valt er naar mijn mening nog veel te verbeteren wat betreft de verkeersveiligheid voor fietsers. Bijvoorbeeld rond het winkelcentrum bij de Patriottenlaan, op de route v basisscholen Markesteen en Ark richting winkelcentrum (en vv) en de oversteek Steenweteringpad Commissarislaan (waar automobilisten fietsers die voorrang hebben met gemak vd sokken rijden). Het zou fijn zijn als de gemeente hier meer aandacht voor had!!!


    ⚠️ Meld

  2. Lees net op RTV oost dat ze de prijs gewonnen hebben. Vind dat behoorlijk knap, met hun ‘veiligheid’. Veiligheid van de binnenstad natuurlijk. Maar wat dachten ze van het buitengebied? Hoeft dat niet veilig te zijn? Gemeente Zwolle moet nog heeel veel veranderen aan hun veiligheid voordat ze mogen spreken van een goede gemeente. En niet alleen met opzicht van veiligheid. Ook van communicatie tussen burger en ambtenaren


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.