Reiger klem in grille van auto

Zwolle – Zaterdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een automobilist dat hij een vogel vast in zijn grill van zijn auto had zitten. De ambulance- chauffeur is naar de Ittersumallee gestuurd om de nog onbekende vogel te bevrijden uit de grill.

reiger_in_grill.jpg 

Bij aankomst bleek het te gaan om een reiger. Het dier leefde nog. Samen met de eigenaar van de auto heeft de ambulance- chauffeur de grill van de auto verwijderd. Nadat de chauffeur het dier eruit heeft gehaald bleek het dier er slecht aan toe te zijn. Onderweg naar de dienstdoende dierenkliniek is het dier aan zijn verwondingen in de ambulance overleden.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ik heb geleerd dat dieren dood gaan en mensen overlijden. Iets met het verheerlijken en vermenselijken van dieren.


  ⚠️ Meld

 2. Vind het wél een apart, dus nieuwswaardig, bericht. Ik heb zoiets nog nooit gezien.

  Wat betreft het bericht door Plantje, op 16 april 2016 22:48

  (…) ik vind dat je het beestje beter direct uit zijn lijden had kunnen verlossen.

  Vind ik ook. Maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben wat dat betreft niet zo’n held. Zou aardig verlegen met de situatie zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Reactie op reactie van “lekker belangrijk”.
  Inderdaad geen belangrijk landelijk nieuws maar net iets voor WEBLOG Zwolle, daar hebben we weblog Zwolle voor.
  Ga zo door weblog Zwolle. Ook met zulk nieuws.

  Overigens, ik zie regelmatig een reiger daar op de lantaarnpaal zitten
  ’s morgens.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door bernard, op 17 april 2016 8:55
  Vind ik ook. Maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben wat dat betreft niet zo’n held. Zou aardig verlegen met de situatie zijn.

  Dat hoeft ook niet. Ik vind dat dat ook een taak moet zijn van de dierenambulance. Niet blindelings ieder dier willen redden; soms is uit het lijden verlossen de betere optie.


  ⚠️ Meld

 5. @plantje,

  Je kent hun afweging niet, dus misschien was dit wel het beste? Dit lijkt me nou ook geen situatie die dagelijks voorkomt en dan moet je wat 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb ooit de dierenambulance gebeld voor een meerkoet met een gebroken poot (dat was in Amsterdam). Ze haalden hem op en gaven aan dat ze hem waarschijnlijk uit zijn lijden zouden gaan verlossen (na het wat beter te onderzoeken). Ik denk dus niet dat ze koste wat kost een dier willen redden, maar daar wel realistisch in zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Het is niet altijd zo maar toegestaan een dier uit zijn lijden te verlossen. Volgens mij mag de dierenambulance dat niet eens. Een dier word bijna altijd naar een dierenarts gebracht om uit zijn lijden verlost te worden


  ⚠️ Meld

 8. Pffff… waarom zou je in vredesnaam nog met een dier gaan lopen leuren om hem naar een dierenarts te brengen? Laten ze hem daar dan vredig inslapen?
  Handig: je laat een dier nog een tijdje creperen van de pijn (er staat in het stuk ook dat het dier er slecht aan toe was) om hem dan bij een dierenarts uit zijn lijden te verlossen. Ja, dan ben je een echte dierenvriend 😉

  Bericht door Rutger S, op 17 april 2016 20:35

  @plantje,

  Je kent hun afweging niet, dus misschien was dit wel het beste?

  Dat is ook precies wat ik bedoelde: dier is er slecht aan toe en ik heb het vermoeden dat men bij de dierenambulance in zulke gevallen de weegschaal sneller door laat tikken naar “redden” dan dat wellicht goed is.


  ⚠️ Meld

 9. Ik vind het zo geweldig dat er mensen zijn die zich inzetten voor dierenwelzijn!!! Vaak op vrijwillige basis!!
  Daar waar mensen kritiek leveren vanachter hun computer,gaan deze mensen op pad om goed te doen.
  Door regen en wind,kou en hitte op pad gaan om belangeloos dieren te helpen verdient een enorm respect!!
  En ik ga ervan uit dat deze mensen doen wat voor dat moment het beste is,het zou een mooie boel worden als ieder mens zomaar over leven en dood zou kunnen beslissen!
  toon respect voor alles dat leeft!
  Mensen dieren………..en plantjes.  ⚠️ Meld

 10. De medewerkers op de dierenambulance zijn vrijwilligers en geen artsen.
  Om een dier uit zijn lijden te verlossen kun je een vogel natuurlijk de nek omdraaien (moet je maar kunnen).
  Om een dodelijke injectie (met eerst narcosemiddel) toe te mogen dienen moet je denk ik arts zijn. Dit soort dingen is (gelukkig) allemaal gelieerd aan strenge regels.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.