Machteloos PEC Zwolle onderuit in Alkmaar

Zwolle – PEC Zwolle heeft op bezoek bij AZ een pak slaag geïncasseerd (5-1). Wanneer doelman Mickey van der Hart twintig minuten voor tijd met een rode kaart van het veld werd gestuurd, groeit Lars Veldwijk als inval-keeper uit tot Zwolse man van de wedstrijd. ,,Dat is dan de humoristische kant van de wedstrijd”, baalt trainer Ron Jans.

Trainer Jans had voorafgaand aan het duel nog een verrassing in petto. In zijn opstelling had hij een plek ingeruimd voor Rick Dekker, waar velen Sheraldo Becker hadden verwacht. Zwolle begon daardoor met Ouasim Bouy hangen op links en Queensy Menig vanaf de rechterkant. Heel veel effect in positieve zin had dit niet. AZ was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Nadat Bart Schenkeveld eerder al een bal voor de lijn heeft weggehaald, kwam de thuisploeg na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Schenkeveld maakte volgens scheidsrechter Jeroen Manschot een overtreding op Dabney Dos Santos, Vincent Janssen schoot vervolgens beheerst de penalty binnen. Niet lang daarna moest de Zwolse rechtsback met een knieblessure van het veld en kwam AZ op 2-0. Een vrije trap van Stijn Wuytens belandde in de muur, zijn rebound werd van richting veranderd. Dat bezorgde Van der Hart moeilijkheden, waardoor Janssen zijn tweede van de avond kon maken. ,,Er was geen leiderschap en we mochten blij zijn dat het bij rust 2-0 was. Voordat de twijfel toesloeg bij AZ was het al 3-1", vond Jans.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Zwolle kwam na een uur spelen plotseling terug in de wedstrijd. Invaller Kingsley Ehizibue kopte raak na een strakke voorzet van Ouasim Bouy. Nog geen zestig tellen later was het AZ echter dat op 3-1 kwam. Een feilloos schot van Dos Santos, de bal verdween in de bovenhoek. Daarmee was de ellendige avond voor Zwolle nog niet voorbij. Doelman Mickey van der Hart moest met een rode kaart van het veld na een overtreding op Jahanbakhsh, een rode kaart volgens scheidsrechter Manschot. Veldwijk besloot de handschoenen aan te trekken en onder de lat te gaan staan. De spits keerde bijna de strafschop van Janssen (4-1) en redde vervolgens fraai op inzetten van Markus Henriksen en Dos Santos. Toch kon Janssen nog een keer scoren. ,,Het is een beetje lachwekkend, maar ik ben er echt doodziek van", erkende Veldwijk. ,,Eén van de langste wedstrijden die ik heb meegemaakt", baalde Jans. 
Naast de blessure van Schenkeveld leverde het bezoek aan AZ ook schorsingen op voor Wout Brama (vijfde gele kaart) en Mickey an der Hart (rode kaart).
Woensdag komt PEC Zwolle weer in actie. Dan wordt er om 18.30 uur afgetrapt tegen NEC in het IJsseldelta stadion.
AZ – PEC Zwolle 5-1 (2-0). 
Toeschouwers:  16.341  
Scheidsrechter:  Manschot 
Rode kaart:  66. Mickey van der Hart (PEC Zwolle) 
Gele kaarten:  Schenkeveld, Brama (PEC Zwolle)
Opstellingen: 
AZ: Rochet, Johansson (75. Luckassen), Vlaar, Wuytens, Haps, Rienstra, Van Overeem, Henriksen (80. Haye), Jahanbakhsh, Dos Santos (80. Tankovic), Janssen
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld (25. Ehizibue), Marcellis, Lam (46. Becker), Van Hintum, Brama, Dekker, Menig, Marinus (60. El Hasnaoui), Bouy, Veldwijk
Scoreverloop: 
19. Janssen (strafschop) 1-0 
26. Janssen 2-0 
63. Ehizibue 2-1 
64. Dos Santos 3-1 
70. Janssen (strafschop) 4-1 
83. Janssen 5-1
Bron: peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 25
 1. Naast doelpuntenmachine en assist-king blijkt dat Veldwijk ook nog verdomd goed kan keepen. Ik heb geweldige reddingen van hem gezien of zie jij dat anders Mik?
  Jij ziet toch liever vd Hart op goal bij PEC Zwolle neem ik aan. Doet het nog steeds zeer of heb je alweer hoop?


  Maak melding

 2. Wat een ontzettende baggerwedstrijd, niet om aan te zien gewoon. Volledig kapot gespeeld door AZ, de Zwolse spelers speelden zo zwak, ze moeten zich de ogen uit de kop schamen. Je speelt voor playoff europees voetbal en dan is dit een totale wanvertoning.

  Twee dingen die opvielen. Ten eerste waarom 4-4-2 spelen Ron Jans??? Waarom niet 4-2-3-1?? Dat is vertrouwd en geeft een prima balans op het veld zo blijkt het hele seizoen. Niet aanpassen aan de tegenstander maar uit je kracht spelen.

  Ten tweede… verleng het contract van Boy de Jong maar en laat Van de Hart vertrekken. Scheldwoorden te weinig om aan te geven wat een ongelooflijke koekebakker dat is. Wederom angstig in de goal, ballen niet klemvast en dan ook nog zo uitkomen wat een terechte penalty veroorzaakt. Ja en dat terwijl je weet dat er al 3x is gewisseld. Dan laat je je team nog eens extra in de steek. Persoonlijk verantwoordelijk voor een ontelbaar aantal doelpunten en vele verliespunten op de ranglijst dit seizoen. Het leek er op dat hij de weg naar boven had gevonden de laatste tijd, maar dit sloeg weer helemaal nergens op.

  PEC trek de stekker er uit wat hem betreft en neem je verlies. Genoeg is genoeg !


  Maak melding

 3. @Mik

  Ja het was ook niet best. Ontken dat toch ook niet. Maar wat heb je er aan om de analist uit hangen. En altijd zo negatief te zijn en je eigen spelers af te zeiken. Kritiek en commentaar kan, maar men slaat door. Schiet Veldwijk er bijvoorbeeld 3 in, klaagt men dat hij te lui is.

  We winnen nu eenmaal niet alle wedstrijden en je loopt tegen miskleunen als deze aan. Part of the Game.


  Maak melding

 4. Genante vertoning gisteravond, zeker voor een team dat graag “Europa” in wil. Waar het aan ligt? Zeker is wel dat onze keeper van der Hart geen wedstrijden voor de club kan winnen, nu nog onvoldoende kwaliteit. Hij hoeft niet weg maar hij moet wel heeeeeel hard trainen voor een beter resultaat.


  Maak melding

 5. Dat is Messi ook. Dus?

  Veldwijk scoort ze wel. Levert voor een spits veel assists. En doet dus waar hij voor aangenomen is. ALS je dat wil zien tenminste  Maak melding

 6. Appels en peren. Je kent Barcelona en Messi duidelijk niet. Niet erg hoor. Messi is veel op de eigen helft te vinden, haalt zelf de bal op. Rent, sleurt….Veldwijk niet!


  Maak melding

 7. En sjokt de rest van de wedstrijd rustig over het veld. Tot hij de bal krijgt en een fenomenale actie maakt. Maar oogt verder lui.

  Veldwijk is voor Zwolle een uitstekende spits.


  Maak melding

 8. De competitie is nu gespeeld voor ons. Nog 3 wedstrijden en dan op naar het nieuwe seizoen. Het is ook beter dat we na P$V direct klaar zijn, een verlenging met voorrondes Europees voetbal zou alleen maar een martelgang worden.
  Dus beste mensen, het heeft geen zin meer om elkaar of de spelers nog van alles toe te wensen, gewoon accepteren dat we voor dit seizoen klaar zijn. Of je nu 9e of 11e eindigt, wat maakt het uit?
  Tot volgend seizoen, dan gaan we er weer voor 100 % tegenaan.


  Maak melding

 9. Dat PEC Zwolle gisteravond verloor van AZ was meer aan PEC Zwolle te danken dan aan AZ (Janssen). De manier waarop PEC Zwolle liep te spelen was net zo belabberd zoals ze dat vorige week tegen Roda JC in de eerste helft lieten zien. Toen kwam er een mentaliteitsverandering in de tweede helft en dit zag je niet terug in deze wedstrijd. Ik ga hierover verder geen negatieve uitlatingen doen over bepaalde spelers of over Ron Jans, want het mag nu duidelijk zijn waar de fouten liggen. Ik feliciteer de AZ supporters hierbij met de terechte overwinning van hun ploeg.


  Maak melding

 10. Het was niet best, maar gezien de huidige stand op de ranglijst en de vele wel goede wedstrijden hebben ze een goed seizoen gedraaid.

  Azijnzeikers zijn er altijd, wie presteert er wel altijd elke dag.

  Ik vind wel dat je altijd 200% inzet moet tonen, als je dan verliest heb je er wel alles aan gedaan.
  Dat heb ik tegen AZ wel gemist, de wil om te winnen.


  Maak melding

 11. @Rijkman

  Heb jij wel eens kritiek op jezelf? Denk het wel. Ikzelf ook namelijk. Mooi dan kan je ook kritiek hebben op situaties die buiten je om liggen en waar jezelf niets aan kan doen en hopen dat de andere partij daar wat aan gaat doen om daaruit een maximaal rendement te gaan halen.


  Maak melding

 12. @Rijkman, wie zijn wij? En kritiek op zo’n vertoning die we zaterdag hebben gezien is heel logisch! Verliezen kan, maar wij verliezen de uitwedstrijden na de winterstop vaak zo kansloos. En het lijkt er op dat ze ook niet tot de volle 100% gaan.


  Maak melding

 13. Wat zegt Trotse Zwollenaar verkeerd in deze? Het was toch ook om te janken. Betaal je een kaart, rij je anderhalf uur lang naar Alkmaar om zo’n pot voetbal te zien van Zwolse kant. Daar springen mij ook de tranen van in de broek. Gelukkig was er koud bier binnen handbereik.


  Maak melding

 14. Fredje kom op, check je statistieken: dan weet je dat PEC heel slecht presteert tegen linkerrijtje clubs. En dan is een nederlaag tegen AZ echt geen verrassing. Heeft ook te maken met beeldvorming: na 1 goeie wedstrijd, of 1 goeie helft is het overal hosanna en dat een paar weken lang. Dan ontstaat het idee dat het goed is, terwijl het in werkelijkheid lang niet zo geweldig is. Maar Jans en z’n mannen spelen dat spelletje goed en een groot deel van de aanhang doet daaraan mee. Geeft niet, maar wees dan tevreden met de prima plek op de ranglijst, meer zit er niet in.


  Maak melding

Reageer