Echtpaar Kamphuis-Dijkslag 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Kamphuis-Dijkslag zijn 17 april 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bezocht zondagmorgen het stel aan de Hertenstraat om hen te feliciteren. Ze kregen als cadeau het boek ’80-jaar in Zwolle’ van Joop van Putten.

Johannes Antonius Kamphuis (Joop) werd geboren op 25 februari 1927 (89 jaar) en Cornelia Dijkslag (Corrie) op 7 november1930 (85 jaar). Op 17 april 1951 is het echtpaar getrouwd in Zwolle. De heer en mevrouw Kamphuis hebben 3 kinderen (2 zonen en 1 dochter) Oudste zoon Henk woont in gezinsvervangend tehuis De Boeier in Zwolle, andere 2 kinderen wonen in het Westen en 3 kleinkinderen (twee kleindochters, één kleinzoon).   De heer Kamphuis had een eigen stratenmakerbedrijf. Hiermee heeft hij heel lang zijn brood verdiend. In het begin werkte hij veel voor de gemeente Zwolle. Later werkte hij uitsluitend nog voor Shell en deed toen het straatwerk op benzinestations. Mevrouw Kamphuis deed toen al de administratie van dat bedrijf; later deed ze dit ook voor de camping. Voor het straatmakerbedrijf hadden ze 20 personeelsleden in dienst. Daarna runden beiden gezamenlijk gedurende ongeveer 20 jaar een camping in Diever (Drenthe) waarvoor mevrouw moeder de bijbehorende administratie verzorgde.

Hobby’s gezamenlijk tot enkele jaren geleden: Kamperen met  camper in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Eerder ook motorboot varen. Van mevrouw: Frankrijk en de Franse taal, computeren. Van meneer: tuinieren, dieren, 
De camping in Wittelte (gemeente Diever) was een belangrijke periode in hun leven. Het aangekochte kale terrein werd geheel eigenhandig opgebouwd tot een goedlopend bedrijf met alle voorzieningen. Zomers werd daar door het hele gezin gewoond. Later permanent. Begin jaren ‘80 werd het bedrijf verkocht en keerden vader, moeder en Henk terug naar Zwolle, naar het huis aan de Oude Almeloseweg.
Na ruim 40 jaar wonen in dat huis werd er verhuisd naar de huidige woning aan de Kuyerhuislaan.
Gezondheid van de heer Kamphuis: lichamelijk redelijk, geestelijk goed, slechthorend. 
Mevrouw Kamphuis verblijft sinds 3 jaar in Zorghuis Anna Heerkens vanwege de ziekte van Alzheimer. Zij geniet nog wel van aandacht en bezoek van vertrouwde gezichten maar kan niet meer adequaat reageren.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De familie Kamphuis hebben naast ons gewoond en waren lieve buren. Tijdens de verbouwing van ons huis stonden ze ons met raad en daad terzijde. Nog van harte gefeliciteerd met deze dag. Hartelijke groet van Petra.

Reageer