Open ateliers Oude Ambachtsschool

Zwolle – Kunst, cultuur en en ambacht ontmoeten elkaar zondag in het markante gebouw bij het fietserstunneltje op de hoek van Hortensiastraat en Deventerstraatweg. Zondagmiddag openden de gebruikers van De Oude Ambachtsschool (DOAS) de deuren om nieuwsgierigen uit te nodigen kennis te nemen van alles wat zich binnen de gevels afspeelt. Het was er gezellig druk.

17-4-16-25.jpg 

Zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband maken de atelierhouders steeds in wisselende samenstellingen projecten, presentaties, exposities en opdrachten. Vrijwel alle artistieke vakmensen bieden daarnaast ook cursussen en workshops in ieder hun eigen discipline. Tijdens de open dag konden belangstellenden verschillende presentaties zien terwijl de atelierhouders over hun werk en aanbod vertelden. De dag werd compleet gemaakt met een sfeervol terrascafé, live muziek en diverse exposities. Een bijzonder evenement deze dag was de introductieworkshop voor de masterclass cursus M.I.X. Academy die bij voldoende belangstelling vanaf mei van start gaat bij DOAS. Docent Ralph de Lange liet in een drie uur durende workshop deelnemers kennismaken met ‘het verhaal achter het kunstwerk’. Waarom maakt de schilder wat hij maakt en hoe kan de kunstenaar het verhaal zo weergeven dat het overkomt zoals hij bedoelt. Authenticiteit is de moeilijkheid van het vak, maar ook het meest intrigerende.

17-4-16-17.jpg

17-4-16-21.jpg

17-4-16-28.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

17-4-16-4.jpg
 
17-4-16-29.jpg 
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Van door junkies en vandalen ondergescheten bouwval door krakers nieuw leven ingeblazen en erkent als monument Nu een officiële broedplaats waar subcultuur heerst. En dan te bedenken dat de gemeente Zwolle er veel aan heeft gedaan om het pand te slopen omdat ze, zoals zo vaak, geen idee hadden wat ze er mee moesten anders dan kortzichtig te bedenken dat kraken per definitie fout is!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.