Brassband David zesde op internationaal podium

Zwolle – De Zwolse Brassband David heeft afgelopen weekend een zesde plaats behaald tijdens het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in België te Mechelen. Brassband David vertegenwoordigde als Cultureel Ambassadeur van Zwolle haar stad tijdens dit kampioenschap waaraan naast gerenommeerde brassbands uit Nederland en België, ook topbands uit Duitsland, Frankrijk, UK en Zwitserland deelnamen. 


brassband_david.jpg 

Brassband David trad op in de Stadschouwburg van Mechelen. Voorzitter Jeroen van der Meer sr. meldt trots: “We hebben ontzettend genoten om op dit internationale podium te staan. Na het spannende kampioenschap gaf de band ’s middags in het centrum van Mechelen nog een sfeervol buitenoptreden op de druk bezochte historische markt.” Aan het Vlaamse Open Kampioenschap ging voor Brassband David een intensieve voorbereiding, onder deskundige leiding van dirigent Wilbert Zwier vooraf. Zo werd er extra gerepeteerd om het verplichte muziekstuk ‘Light’ in te studeren en gaf de band op 9 april jl. een extra concert. Dit concert werd in Zwolle gehouden zodat ook het thuispubliek kon genieten van de muziekstukken die de band afgelopen zaterdag in België ten gehore heeft gebracht.

Brassband David
Brassband David is de enige brassband in Zwolle en met haar 121 jaar de oudste Zwolse muziekvereniging. De muziekvereniging is trots op haar stad en draagt dit graag uit als Cultureel Ambassadeur van Zwolle.
 
Volg Brassband David op Facebook: www.facebook.com/brassbanddavid en Twitter: www.twitter.com/brassbanddavid
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer