Skicentrum succesvol op NK synchroonskiën

Zwolle – Indoor Skicentrum Zwolle is zondagmiddag in de prijzen gevallen op het NK formatieskiën in Hillegom. Lisa, Matteo, Tom en Stijn skieden een knappe demo op het nummer Sugar van Robin Schultz. Ze wisten daarmee maar liefst zeven andere teams te verslaan en wonnen de 2e prijs in de categorie 7 t/m 9 jaar.

lerarenteam_in_actie.jpg 

De Zwolse afvaardiging in de categorie 10 t/m 12 jaar bestond uit Robbie, Fleur, Lucca en Robert. Zij eindigden net buiten het podium (gedeeld vierde), maar lieten volgens de jury een mooie en technisch zeer goede skichoreografie zien op David Guetta’s Play Hard. Naast de twee kinderskiteams deed ook een lerarenteam van het Indoor Skicentrum Zwolle aan de wedstrijd mee. Zij werden eerste in de categorie leraren. Eigenaresse Marja Leenman: ‘Alle drie de teams hebben met hun prestatie onze skischool goed op de kaart weten te zetten. Volgend jaar doen we graag weer met een aantal kinderteams en onze leraren mee aan het NK.’

Synchroon skiën
Het NK formatieskiën vindt plaats op een zogeheten rollerbaan, een enorme lopende band waarop je eindeloos kunt skiën. Deelnemers laten in een demo van maximaal drie minuten allerlei vormen en skitechnieken zien. Dit gebeurt synchroon en op muziek. Het is te vergelijken met synchroonzwemmen, maar dan op ski’s. Een jury, die bestaat uit skiprofessionals van o.a. de Nederlandse Skivereniging, beoordeelt de teams op synchroniteit, techniek en choreografie.

Artikel delen: