Grote Voorspeeldag musici in Odeon

Zwolle – Zwolle krijgt een eigen Grote Voorspeeldag waar kinderen en volwassenen die muziekles volgen een keertje kunnen optreden in de grote zaal van theater Odeon. Op 10 juli wordt er een compleet programma georganiseerd voor jong en oud talent.

Het is de kans voor beginnende en gevorderde musici om een keer voor vrienden, familie en onbekenden hun kunsten te laten horen. In de spotlights op een podium musiceren is voor velen al een uitdaging en prijs op zichzelf. Iedereen mag zich inschrijven, klein en groot talent. Er is dan ook geen wedstrijd aan verbonden. Deelname is gratis en de inschrijving is geopend! De Grote Voorspeeldag is bedoeld als beloning voor het oefenen voor de musici zelf, maar ook een laagdrempelige en inspirerende manier voor anderen om in aanraking te komen met zelf muziek maken. Ook hopen de organisatoren dat het tot kruisbestuiving en tot nieuwe samenwerkingsvormen leidt onder de musici en de Zwolse muziekdocenten.

Organisatie
De Grote Voorspeeldag wordt georganiseerd door de zelfstandige muziekdocenten in Zwolle en is gratis voor deelnemers. Naast bijdragen van muziekdocenten, wordt nog naar financiering gezocht bij (hoofd)sponsors en subsidieverstrekkers.
Enthousiast
De dag is een initiatief van Jachin Letwory, een Zwolse docent gitaarmuziek die graag het spelen voor publiek nieuw leven wil inblazen voor zijn leerlingen. “Vroeger organiseerde de Muzerie dit ook, maar dat is gestopt. Mijn collega muziekdocenten reageren ook enthousiast op het idee. De eerste aanmeldingen komen nu binnen. Als het allemaal lukt, willen we dit elk jaar gaan doen. De grote zaal van Odeon is voor dit jaar in ieder geval geboekt.”
Aanmelden
Leerlingen die zich willen aanmelden kunnen dat doen via de website degrotevoorspeeldag.nl. Iedereen die zich voor 1 juni opgeeft krijgt een plekje in het programma dat op 10 juli in theater Odeon wordt georganiseerd. Voorwaarde is dat er les wordt gevolgd bij een van de zelfstandig werkende muziekdocenten in de stad.
http://degrotevoorspeeldag.nl/2016/04/12/muziektalent-krijgt-jaarlijks-podium-in-odeon/

Artikel delen: