PEC Zwolle fans betrokken bij vechtpartij

Zwolle – Een aantal van 6 PEC Zwolle supporters zijn afgelopen weekend op een marktplein in het Duitse Lippstadt betrokken geraakt bij een vechtpartij tussen supporters van de Duitse clubs Lippstadt en Siegen. In de zomer van 2012 speelde PEC Zwolle een oefenwedstrijd in Lippstadt.  Sindsdien zijn de supportersgroepen bevriend.

De gasten uit Siegen overvielen de bevriende supporters in het centrum van Lippstadt. Daarbij vlogen stoelen en tafels door de lucht. Toen politie kwam was de confrontatie tussen de supportersgroepen van 5e-klassers Lippstadt en Sportfreunde Siegen alweer over en werden de aanwezige bezoekers in de stad gevraagd om legitimatie. De 6 Zwollenaren werden na de ‘veldslag’ staande gehouden en verzocht de stad te verlaten i.v.m. de lokale APV. Verder moest iedereen van buiten Lippstad de stad verlaten. Getuigen melden dat er geen aanhoudingen onder de Zwolle supporters zijn geweest.

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Hopelijk zijn de namen doorgegeven aan de club PEC-Zwolle en de plaatselijke autoriteiten.
  Eventuele seizoenkaart afpakken en nooit meer in on stadion.
  Dat zijn weer de nadelen van een club die aan het groeien is, ook de supporters die je niet wil komen weer langs.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom wordt er in dit soort berichten gesproken van “fans”? Dit zijn geen fans, dit is onrendabel tuig. Tuig dat nooit meer in de buurt van een voetbalstadion zou mogen komen, maar dat schijnt in Nederland niet te realiseren te zijn. Treurig word ik van dit soort berichten.


  ⚠️ Meld

 3. Staande gehouden…. Als ik tegen de kerk aan pis word ik ook staande gehouden.

  Dus niks aan de hand.
  Zal zoals altijd wel weer een opgeblazen verhaal zijn


  ⚠️ Meld

 4. Dus niks aan de hand.
  Zal zoals altijd wel weer een opgeblazen verhaal zijn

  Ga daar maar vanuit, onschuldig tot tegendeel is bewezen.  ⚠️ Meld

 5. PEC Zwolle staat in Nederland erom bekend dat het een Eredivisieclub is, waar een leuke warme sfeer heerst, spontane supporters zijn en waar leuk en attractief voetbal wordt gespeeld. En nu wil zo’n kleine groep PEC Zwolle Hooligans onze club zo naar beneden halen? Ongelooflijk dit en te triest voor woorden. Dit zijn geen PEC Zwolle supporters meer, maar vijanden van de club en ik hoop dat die groep Hooligans voor altijd een stadionverbod krijgen.


  ⚠️ Meld

 6. Mik heeft gelijk: PEC staat vooral bekend vanwege de gezelligheid. Het Heerenveen van Overijssel, zeg maar. Prima, voor een provinciale middenmoter.

  En dan lopen er een paar jochies tussen die zichzelf erg stoer vinden. Overal worden ze keihard uitgelachen, geen enkele andere supportersgroep neemt ze serieus. Carnavalsliedjes op de tribune en slaan op trommels, het is net het WK schaatsen.
  En dan nu stoer doen op het vijfde niveau in Duitsland? Ze beseffen niet dat ze zichzelf en PEC volledig voor paal zetten, jammer hoor.  ⚠️ Meld

 7. Stel, je wordt door een bevriende supportersclub uitgenodigd om een thuiswedstrijd van hen bij te wonen. Dan ga je er geweldig gezellig naar toe. Dan blijkt dat er een vijandige supportersclub jouw gastheren komt provoceren en bekogelen. Dan laat je je toch niet onbetuigd?


  ⚠️ Meld

 8. Voor zo ver ik lees hebben de Pec supporters niks gedaan. Of kan iemand in dat filmpje duidelijk Zwollenaren herkennen? De politie niet in ieder geval, want die hebben niemand aan gehouden.


  ⚠️ Meld

 9. @Mik

  Had het niet beter kunnen verwoorden. Ben het helemaal met je eens. De goede naam van de club en de supporters zo op het spel zetten. Diep triest.  ⚠️ Meld

 10. @drama

  “Dan laat je je toch niet onbetuigd?” Natuurlijk slaan en smijten wij er met alles op los om van die lastige supporters af te komen zoals je het in dat filmpje ziet. En heel vanzelfsprekend gebruiken wij het meubilair van de plaatselijke horeca om die lastpakken weg te jagen. Dit is mijn cynische reactie op jouw reactie.  ⚠️ Meld

 11. Hoezo PEC supporters? Omdat ze uit Zwolle komen? Lasterlijk bericht tegen de FC zeg 🙂 maar mooi dat ze hun eigen stad niet afbreken


  ⚠️ Meld

 12. @robbiebos. Ik lach jou keihard uit. Van voetbal cultuur snap je geen reet. En die anderen hier met hun zielige commentaar. Die gasten zijn bevriend met een andere supportersclub!!!! Daarom waren ze daar!!! Nou brave huismussen, snel weer onder je steen kruipen, hier valt niets te zien. Stakkers!!


  ⚠️ Meld

 13. Wauuuwww de enige mensen die de club een slechte naam geven zijn jullie blinde kippen die kwakeloos alle berichtgevingen geloven…. Volgens mij lees ik toch echt duidelijk dat hun zijn aangevallen… Tjah dat meerendeels zich hier in elkaar zou laten slaan prima maar ik zou mezelf ook verdedigen als ik aangevallen wordt

  Jullie worden allemaal misleid door de media ??


  ⚠️ Meld

 14. @Zwolfje

  Gebruik in het vervolg niet de naam van Zwolfje. Want je brengt daardoor indirect de naam van PEC Zwolle in diskrediet. En als je het hier niet bevalt, zijn er nog genoeg forums waar jij je aan hooligan gerelateerde onderwerpen helemaal op kan gaan uitleven, maar val niet supporters van PEC Zwolle lastig, die juist de goede bedoelingen hebben voor hun club.


  ⚠️ Meld

 15. Nounou wat een sociaal gewensde reacties zijn hier weer te lezen. Zo veel is daar volgens mij niet gebeurd, er is een opstootje, dat is alles. Toen de voetbalcultuur nog echt was gebeurde dit soort dingen elke week, en je hoorde er niemand over.


  ⚠️ Meld

 16. Zwolfje, voetbalcultuur? Waar heb jij het dan over? Dat is juist het probleem in onze betonbak, plastic gras en klapvee met carnavalsliedjes op de tribunes, doei voetbalcultuur.
  ‘Bevriend met een andere supportersclub’ wahahahaha, laat me niet lachen: van het vijfde niveau in duitsland, ze zoeken hun allianties wel uit;D


  ⚠️ Meld

 17. @mik, blijkbaar bevalt jou dit niet dus waarom ga jij niet naar het Margriet forum waar je kunt klessebessen met gelijk gestemden over wissewasjes. Jij hebt geen idee wat ik voor de club doe als supporter en sponsor. Nog meer aannames van je. Als supporters in diskrediet gebracht worden verdienen ze een stem zonder direct veroordeelt te worden door wankers als jij.

  @ robbiebos, jij praat als een egel!


  ⚠️ Meld

 18. Nee Zwolfje, als voetballiefhebber ik heb niets met beide clubs. En sorry voor jou, sportief moet je zeker niet willen ruilen met Eagles, maar qua sfeer en stadion? Daar geen ‘dans je de hele nacht met mij’ en dat soort onzin op de tribunes. Ik gun iedereen z’n plezier, maar vertel me alsjeblieft niet dat PEC met voetbalcultuur te maken heeft.
  Is net zoiets als beweren dat Harm Wolters met muziekcultuur te maken heeft.


  ⚠️ Meld

 19. Dat is juist het probleem in onze betonbak

  Uuh Edje? Sinds wanneer is het ook jouw betonbak? Een kakkerlak met een voorliefde voor de eagles en nu ook nog fan van PEC? Jij hebt echt echt wel meer dan één tik van de molen gehad.


  ⚠️ Meld

 20. Oke je was me net voor.

  Maar waarom verander je steeds van naam als iedereen je toch wel herkent door alsmaar dezelfde stront die je lult?


  ⚠️ Meld

 21. @mik als het aan mij lag hadden we geen mascotte gehad, nergens voor nodig dat soort onzin.

  Het carnavalspubliek is 1 van de redenen dat je mij niet meer regelmatig in het stadion ziet. Laat zwolle volgend jaar maar weer tegen degredatie vechten, dan word het kaf weer van het koren gescheden.


  ⚠️ Meld

 22. Uuh Edje? Sinds wanneer is het ook jouw betonbak? Een kakkerlak met een voorliefde voor de eagles en nu ook nog fan van PEC? Jij hebt echt echt wel meer dan één tik van de molen gehad.

  Bigge, ik begrijp dat er eerder mensen zijn geweest die kritiek hebben gehad op ‘jouw’ club? Maar is het voor jou makkelijker om te geloven dat het er maar 1 is? Oke, dan zijn Ed, Abouali en ikzelf en andere c die de sfeer maar matig vinden allemaal dezelfde. Klap maar rustig verder. Met je trommel;)


  ⚠️ Meld

 23. @Zwolfje

  Het lijkt er bijna op in jouw reactie, dat jij één van die Hooligans was in Duitsland i.p.v. zoals jij hier overkomt op Weblog Zwolle als een supporter van PEC Zwolle of zelfs een sponsor zoals jij je hier profileert.


  ⚠️ Meld

 24. @Zwolfje

  En wat sponsor jij dan wel niet bij de vereniging. De zwarte jassen sjaals en petjes van de zich supporters noemende, altijd ruziezoekende kneusjes zeker.


  ⚠️ Meld

 25. Maar is het voor jou makkelijker om te geloven dat het er maar 1 is?

  Ik kan je natuurlijk ook mark038 jesse of jesse038 noemen. Ongetwijfeld dat je hier nog wel onder meerdere namen post danwel hebt gepost. Grappig toch dat iedere keer voor een korte periode een nieuwe naam opduikt, maar toch exact dezelfde opmerkingen…

  Klap maar rustig verder.

  Hoort klappen ook al niet meer bij de echte voetbalsfeer? 😮 Of was het toevallig niet een stiekeme verwijzing naar AZ?  ⚠️ Meld

 26. Gespuis!! Die 10 gevaarlijke gewetenloze, angstaanjagende, criminele, hersenloze, agressieve PEC hooligans het land uit en daar graag weer 10 lieve mannelijke asielzoekers ervoor terug aub.


  ⚠️ Meld

 27. Toen de voetbalcultuur nog echt was gebeurde dit soort dingen elke week, en je hoorde er niemand over.

  at iemand dit serieus neerpent is ook humor van de bovenste plank, het lijkt wel satire van Jiskefet achtige proporties.


  ⚠️ Meld

 28. Bigge, doe even ontspannen joh. Maar nogmaals, als jij prettiger slaapt in de veronderstelling dat er maar 1 iemand is die de sfeer in het IJsseldeltastadon k vindt, prima. En tuurlijk mag je klappen. Ga gerust je gang8). En springen, want anders ben je een egel ook zo origineel.


  ⚠️ Meld

 29. Opvallend dat dit verhaal best afwijkt van wat er eerder in diverse media verscheen.
  Nu zou het alleen gaan om 6 mensen uit Zwolle die betrokken waren bij een vechtpartij en zijn staande gehouden.
  In eerdere berichten zouden er 10 mensen uit Zwolle zijn opgepakt en inmiddels weer vrijgelaten.

  Zou in ieder geval gaan om Far East Ultra’s.
  Die naam kom ik sinds een paar jaar tegen in het stadion, maar uit hoeveel (en wat voor) lui bestaan die FEU eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 30. Zes PEC Zwolle supporters die samen met hun Duitse vrienden werden aangevallen worden hier per definitie betiteld als hooligans en onrendabel tuig en moeten ook nog eens een stadionverbod krijgen?
  De wereld op z’n kop lijkt mij.
  Dus moeten verkrachte vrouwen of slachtoffers van drankrijders ook maar r?cksichtslos gestraft worden?


  ⚠️ Meld

 31. Ik ken jongens die in Zwolle werden aangevallen door ajax hooligans een dag nadat PEC Zwolle thuis moest voetballen tegen FC Groningen, die jongens kregen een stadionverbod voor 3 jaar, ik sta er daarom ook niet raar van te kijken als deze bois hier ook zo zwaar voor gestraft gaan worden.


  ⚠️ Meld

 32. dit heeft helemaal niks met voetbal te maken… die agressie allemaal.. zoals binnen en buiten het veld. ken ook jongens die een sv hebben gehad omdat ze cola gooide.. En terecht in Syrië doen ze moord voor


  ⚠️ Meld

 33. Vroeger waren het nog belhamels, die eerst vroegen aan de horeca eigenaar of ze stoelen mochten lenen om mee te gooien naar de tegenpartij. Tegenwoordig pakken ze zonder te vragen.;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.