Maarten van Rossum vertelt over Amerika

Zwolle – Amerika-deskundige Maarten van Rossem geeft donderdag 19 mei in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle, zijn visie op de Amerikaanse verkiezingen en op de gevolgen van de keuze van Amerika, voor Nederland en Europa.

In november 2016 kiest Amerika een nieuwe president. Barack Obama zal na acht jaar het Witte Huis verlaten en plaats maken voor een nieuwe Democraat of een Republikein. Daaraan voorafgaand vinden de voorverkiezingen plaats die al heel wat stof hebben doen opwaaien. Donald Trump neemt bepaald geen blad voor de mond en zorgt hiermee voor veel onrust. Bij de Democraten gaat het er rustiger aan toe; de twee kandidaten – Saunders en Clinton – houden elkaar scherp en redelijk in evenwicht. Als Hillary Clinton kandidaat wordt, kan voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een vrouw president van Amerika worden.

Betekenis
Hoe belangrijk zijn de Amerikaanse verkiezingen voor Nederland en Europa?
Op welke manier moeten we de uitspraken van Trump interpreteren? Hoe groot is het populisme in Amerika en welke invloed heeft dat op de Europese politiek?
Is Hillary de hoop in bange dagen?
 
Deze en andere vragen kun je stellen aan Maarten van Rossem na zijn kijk op de Amerikaanse verkiezingen. De avond is in handen van Robert van ’t Wout, student opleiding Journalistiek van Windesheim.
 
Van Rossem’s uitgeverij – Nieuw Amsterdam – is aanwezig met een boekentafel, waar de auteur desgewenst een boek signeert.
Dit is een gezamenlijk programma van Historisch Dispuut Varias Vias, Stadkamer en Windesheim in Dialoog.
 
Maarten van Rossem en zijn kijk op de Amerikaanse verkiezingen vindt plaats op donderdag 19 mei tussen 19.30 en 22.00 uur, in de Statenzaal van het Provinciehuis (Luttenbergstraat 2) in Zwolle. De zaal gaat om 19.00 uur open. 
 
Deelname kost 5 euro (2,50 euro voor studenten). Reserveren van kaarten is verplicht en mogelijk via lezenenlenen@stadkamer.nl.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik ben benieuwd of hij het ook gaat hebben over de werkelijke regeerders van Amerika zoals de Rothschilds, Rockefellers etc. i.p.v. de “muppet on a string” Obama?


  ⚠️ Meld

 2. Dat zal hij vast doen als hij in een paranoïde illuminati zilverfoliehoedje bui is. Maar gezien zijn wetenschappelijke achtergrond vrees ik dat hij dat niet vaak is.


  ⚠️ Meld

 3. @Abouali

  Het zullen wel weer oppervlakkige anekdotes worden met een bepaalde gelaagde dosis van humor zoals wij het inmiddels van hem gewend zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Op tv heeft hij meestal geen tijd om de diepte in te gaan. Bij dit soort dingen kan hij in alle hartenlust doorpraten en dan word het vaak al een stuk zinniger dan de 15 seconden die je doorgaans op tv ziet.


  ⚠️ Meld

 5. ‘Op tv heeft hij meestal geen tijd om de diepte in te gaan’.
  Correctie: Op TV wordt hem de tijd niet gegund om op een wetenschappelijk en degelijke manier dieper op de zaken in te gaan, door de zender managers.
  Want zij bepalen wat wij op tv te zien krijgen, en dat betekent vooral op een simpele ‘Jip en Janneke manier’ de zaken verwoorden. En maak het vooral niet te moeilijk, want dan zapt de kijker weg. Want alles draait bij de Nederlands televisie om amusement en kijkcijfers.


  ⚠️ Meld

 6. @Von Lippe Biesterfel

  Inderdaad. De Nederlandse omroepen zullen van Rossum nooit de diepgang en ruimte geven, waarin hij op uitgebreide wijze de werkelijkheid omtrent het gebeuren van de Amerikaanse politiek inhoudelijk kan weergeven. Het moet allemaal maar grappig, snel en zo oppervlakkig mogelijk zijn, zodat er weer gescoord kan worden in omroepland.


  ⚠️ Meld

 7. Als je het geluk hebt om dit te lezen zijn, worden er zeker van dat je leven voor een belangrijke upgrade en rond te draaien die laat uw collega’s, collega’s en familieleden verbaasd en verbaasd door uw ongelooflijke succesverhaal. Dames en heren ik presenteer u de echte ILLUMINATI broederschap te gedragen. Als je genoeg met de huidige situatie in je leven en zijn bereid om een grote sprong van het geloof te nemen met ons Ik verzeker u dat u zult niet teleurgesteld worden. Gelieve contact: joinilluminati66@gmail.com whatsapp agent op mobiele 2348036148428 of tekst mij direct via Viber (15156087779) voor meer informatie over hoe je discreet en gemakkelijk te sluiten zonder gedoe. Vergeet niet het grootste risico in het leven is om een risico neem nooit ……. Registreer nu en ontmoeten met uw financiële verwachtingen.


  ⚠️ Meld

 8. Irritante betweter, die in Rossem. Beetje erg overtuigd van z’n eigen gelijk. En daarbij de realiteit uit het oog verliezen met als hoogtepunt de presidentsverkiezingen in de VS. Maar daarvan zijn er in die linkse meer geweest8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.