Theater Gnaffel op Koningsdag en BFO

Zwolle – Er zijn verschillende activiteiten van Theater Gnaffel te beleven op Koningsdag en Bevrijdingsfestival Overijssel. Op Koningsdag speelt het gezelschap de voorstelling Assepoester in Zwolle en in Hasselt is Villa Kakelbont te zien. Op 5 mei presenteren Theater Gnaffel, Theater De Makkers en Bevrijdingsfestival Overijssel samen een bijzonder project op de familie- en theaterweide: het Wonderwoud.

gnaffel.jpg 

Op 27 april zijn er weer allerlei activiteiten in Park Eekhout in Zwolle. De voorstelling Assepoester (6+) is deze dag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur te zien. Theater Gnaffel vertelt het klassieke verhaal van Assepoester in een eigentijdse versie van Roald Dahl. Als de beroemde Engelse schrijver zich met sprookjes gaat bemoeien, hoed je dan maar. Hij maakt er echt spannende verhalen van. Bij hem is Assepoester niet het verlegen meisje dat tot prinses wordt omgetoverd. En oude verhalen kunnen onverwachte staartjes hebben…

In Hasselt wordt om 10.30 en 13.30 uur bij De Linde de voorstelling Villa Kakelbont (6+) gespeeld. Villa Kakelbont is een hilarische en soms ook gevoelige vertelling over een stoere meid met een eigen wil die zelf haar pad kiest. Met bizarre ontmoetingen en de warmte van een goed gezongen brutaal lied.
Bevrijdingsfestival Overijssel 
Op 5 mei op Bevrijdingsfestival Overijssel is er een bijzonder project op de familie- en theaterweide. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen en hun ouders komen dwalen en speuren in een speciaal afgezet gebied: het Wonderwoud. Hier gaat alles net even anders dan anders. Hoe speel je nou een spel zonder regels? Hoe maak je muziek zonder ritme en noten? En hoe ziet vrijheid er eigenlijk uit als je het zou tekenen? Aan de hand van een filosofische speurtocht vol vreemde wezens en wonderlijke vragen gaan ouders en kinderen op zoek naar antwoorden.
 
Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De voorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijn eigenzinnig en verrassend. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken speelmethode en theatertaal ontwikkeld. De interactie tussen mens en pop is heel eigen; hartstocht en intimiteit zijn hierbij opvallende kenmerken.
Kijk voor meer informatie op www.gnaffel.nl.

Artikel delen: