PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen voorbeschouwing

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle het belangrijke competitieduel met het oog op de play-offs tegen N.E.C. uit Nijmegen. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur en vindt plaats in het IJsseldelta stadion. De ploegen staan in de Eredivisie na 31 speelronden dichtbij elkaar. Waar de Nijmegenaren zevende staan met 46 punten, vinden we PEC Zwolle terug op de negende positie met 44 verzamelde punten.

 pec_zwolle_-_n.e.c._nijmegen.jpg

PEC Zwolle presteert de laatste weken wisselvallig. Zo behaalde het elftal van trainer/coach Ron Jans uit de laatste vijf competitiewedstrijden zes punten. Na de winterstop pakken de Blauwvingers in de thuiswedstrijden de meeste punten. Zo werden de laatste vier duels in het Zwolse IJsseldelta stadion gewonnen. Het elftal uit Nijmegen deed het de laatste vijf wedstrijden iets beter, door zeven punten bij elkaar te sprokkelen. Vooral de winst op rivaal Vitesse (2-1) stemde tot tevredenheid. Eerder dit seizoen eindigde het treffen in het Goffertstadion in een vermakelijk 2-2 gelijkspel. Waar PEC Zwolle voor de rust op een 0-2 voorsprong kwam, door doelpunten van Trent Sainsbury en Lars Veldwijk, bracht de thuisploeg de stand in de tweede helft weer gelijk. Namens N.E.C. vonden Janio Bikel en Anthony Limbombe het net. Het seizoen daarvoor troffen beide clubs elkaar niet, aangezien de Nijmeegse selectie dat voetbaljaar nog in de Jupiler League uitkwam.

Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder. 
06-12-2015 N.E.C. – PEC Zwolle 2-2 (Eredivisie) 
26-04-2014 PEC Zwolle – N.E.C. 2-1 (KNVB Beker) 
01-03-2014 PEC Zwolle – N.E.C. 3-3 (Eredivisie) 
17-08-2013 N.E.C. – PEC Zwolle 1-5 (Eredivisie) 
21-04-2013 N.E.C. – PEC Zwolle 1-3 (Eredivisie) 
01-09-2012 PEC Zwolle – N.E.C. 0-4 (Eredivisie)
Meer informatie 
De wedstrijd staat woensdag onder leiding van arbiter Van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Brink, Bluemink en Van der Vrande. De publieke tribunes zijn inmiddels uitverkocht. Dank voor jullie support! Ben je er niet bij? Volg het duel dan via ons Twitterkanaal of kijk live mee op FOX Sports. 
 
Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Leuk dat ze vanavond in het oranje spel, oranje boven zou ik zeggen. Mijn voorspelling is; een zwaar bevochten 3-2 voor pec waarbij pec eerst met 0-2 achter komt maar daarna na een donder speech van Jans het toch nog op hun heupen krijgen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoop dat we natuurlijk winnen. Maar denk dat de ketting waar we al maanden aan hangen nu gaat knappen. En dan bedoel ik de ketting van de play-offs. Het is namelijk al heel lang aanhaken of afhaken, heb het gevoel dat de energie er niet meer is bij de spelers. Maar laat mij natuurlijk verassen vanavond.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vrees ook een 0-3. Lekker op vakantie! Seizoen zit er op. Alhoewel, PSV kampioen in Zwolle zou een mooi toetje zijn 😀


  ⚠️ Meld

 4. PEC-NEC

  aukje 2-2
  drama 3-1
  Mik 2-1
  Trotse Zwollenaar 1-3
  goal 3-2
  JeanJacquesRousseau 4-1
  joppuh 2-0
  Marion 1-2
  (T)ja 2-0
  Fredje 0-3
  dick 1-0….hoop vanavond vooral op winst in Heerenveen, maar vrees het ergste.


  ⚠️ Meld

 5. Laatste potje van PEC doet de bloeddruk stijgen bij “gloeilampen”. Ze willen er graag bij zijn in “Mooi Zwolle” en bieden (o.a. via Marktplaats)op bijvoorbeeld seizoenkaarten. De prijzen escaleren. Hoor ik en PEC is er scherp op. Als men niet weet wie de koper is, wonder NAW-gegevens aan de KNVB doorgespeeld. De seizoen- of clubkaart kunnen dan worden geblokkeerd.

  Hier denken ze er vanzelfsprekend niet over, hun gekoesterde kleinood te verpatsen. Zou niemand weten die dat doet…aanpakken die geldkickers.  ⚠️ Meld

 6. Ckus; deftige treffer ook van die Sheraldo Becker…nog onder contract bij Ajax…scoort nu bijna weer!

  Nog in de race voor de “fictieve glazen bal” zijn:

  aukje 2-2
  drama 3-1
  Mik 2-1
  goal 3-2
  JeanJacquesRousseau 4-1
  joppuh 2-0
  (T)ja 2-0


  ⚠️ Meld

 7. De “fictieve glazen bal” gaat deze mooie woensdag…zo voor de bokavond naar.
  joppuh 2-0
  &
  (T)ja 2-0
  :D:D:D Van Harte Gefeliciteerd. En geniet er fictief van 8)

  Goed idee ja dat Oranje. Presteren er toch nog wat in Oranje.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.