Bijzonder theater in Eureka

Voor de tweede keer in de geschiedenis zal de bovenzaal van Sociaal Culturele Vereniging Eureka veranderen in een sfeervol theater. Rosan de Bode zal hier haar examenvoorstelling genaamd Barbara’s Lied gaan presenteren.

De titel van het stuk en de naam van het centrale personage zijn een ode aan het lied waarmee de voorstelling opent: het lied waarin beschreven wordt hoe een vrouw nijgt op “foute mannen” te vallen: Barbara’s Song of the Song of Yes and No, uit de Driestuiversopera van Brecht.

Barbara zit bij de telefoon te wachten op haar geliefde die niet belt. Onzekerheid slaat aan alle kanten toe. Dit is nou al de zoveelste keer, wat doe ze verkeerd? Wanhoop, maar dan grijpt de andere kant van Barbara in. De krachtige, wilde en woeste kant die zich niet op de kop laat zitten.

Het stuk is geschreven door Dinah Krijgsman naar het idee van Rosan de Bode. Rosan gaat met deze voorstelling haar driejarige opleiding “Artiest” afronden bij het Deltion College. Het stuk wordt geregisseerd door Dinah Krijgsman, drama-docente en een doorgewinterde theatermaker. Onder haar theaterbedrijf “Courage” heeft ze al verschillende voorstellingen op haar naam staan, waaronder “Pak de Prins” waar Rosan ook een rol in vertolkte. Nu hebben ze samen de afgelopen maanden aan deze nieuwe voorstelling gewerkt. Barbara’s Lied gaat over de kracht en zwakheid van een verliefde vrouw. “Ik wil onderzoeken waarom een vrouw zichzelf zozeer vergeten kan na het aangaan van een relatie met een man”. Welke prijs is ze bereid om te betalen voor deze liefde?

Ben je benieuwd naar Barbara en haar lied? Kom dan kijken! De voorstelling is te zien op vrijdag 16 en zaterdag 17 november bij Sociaal Culturele Vereniging Eureka aan het Assendorperplein. De kosten voor deze examenvoorstelling zijn € 2,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden. De zaal gaat op beide dagen om 20:00 uur open en de voorstelling gaat om 20:30 uur van start! 

Artikel delen:

Reageer