‘Koninklijk’ PEC Zwolle wint van N.E.C. Nijmegen

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond van N.E.C. Nijmegen gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Sheraldo Becker en Queensy Menig. Door de overwinning passeerde Zwolle, vanwege de komende landelijke Koningsdag in Zwolle gekleed in het oranje, N.E.C. op de ranglijst. PEC Zwolle staat nu 7e in de Eredivisie. Trainer Ron Jans: "Dit waren echt dezelfde spelers die in Alkmaar speelden zaterdag. De eerste 35 minuten waren echt goed. Dat was geweldig! Eén actie van matchwinner Menig was zó mooi. Een aanname a la Bergkamp. Die actie moet je gewoon in het Rijksmuseum hangen."

img_3913.jpg

Thuiswedstrijden van PEC Zwolle zijn dit seizoen niet vergelijkbaar met de wedstrijden buiten het IJsseldelta stadion. Datzelfde geldt voor tegenstander N.E.C. Nijmegen, dat buiten de eigen Goffert maar moeizaam punten weet te sprokkelen. Met flitsend combinatiespel lieten de Blauwvingers direct zien hoe zij de nare smaak van zaterdag wilden wegspoelen. De eerste kans had zomaar een treffer kunnen opleveren, ware het niet dat Ouasim Bouy de bal uit een voorzet van Bram van Polen tot over het doel verlengde. Queensy Menig noteerde de volgende kans, nadat de behendige vleugelspeler de defensie van de Nijmegenaren uiteen reeg. Het was echter rechtsbuiten Sheraldo Becker die voor het eerst sinds ADO Den Haag-thuis (september) het net weer liet bollen. Met een fantastische uithaal krulde Becker de bal in de verre hoek achter de kansloze keeper Brad Jones. 

img_3854.jpg

img_3860.jpg

img_3873.jpg

Ouasim Bouy leek na twintig minuten voor de 2-0 te zorgen, maar diens inzet ging via een Nijmeegs been naast. Menig verdubbelde de score zeven minuten later wél. Andermaal bleek de Amsterdammer de baas over de achterhoede van de bezoekers. Een knappe individuele actie mondde uit in de op dat moment meer dan verdiende 2-0. Alleen Christian Santos kon namens N.E.C. Nijmegen een kans noteren. Kevin Begois, die de geschorste Mickey van der Hart verving, werkte een kopbal van de Venezolaan uit de hoek.
Ernest Faber, de trainer van N.E.C. Nijmegen die voor rust al twee keer wisselde, zag dat zijn ploeg er ook in de tweede helft niet aan te pas kwam. PEC Zwolle speelde een tandje lager maar behield de controle over de wedstrijd. Op een kopbal van Bouy (paal) en twee schoten van N.E.C.-invaller Jay-Ray Grot (reddingen Begois) na, gebeurde er na rust praktisch niets. Zo trokken de Blauwvingers de driepunter over de streep en blijft het team van Jans meedoen voor de play-offs om Europees voetbal. Zondagmiddag 1 mei om 14:30 uur vindt de laatste uitwedstrijd van het seizoen plaats. Op Woudestein is het Rotterdamse Excelsior dan de tegenstander. In deze 33ste speelronde beginnen alle negen duels in de Eredivisie gelijktijdig.
PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen 2-0 (2-0).  
Toeschouwers:  12.352   
Scheidsrechter:  Van de Graaf  
Gele kaarten:   Santos, Kane (N.E.C. Nijmegen)
Opstellingen:  
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam (80. Hebling), Van Hintum, Dekker, Bouy, El Hasnaoui (71. Marinus), Menig, Becker (71. Ehizibue), Veldwijk.
N.E.C. Nijmegen: Jones, Kane, Dumic, Golla, Woudenberg, Appiah (69. Grot), Breinburg, Foor, Bikel (37. Roman), Santos, Limbombe (37. Limbombe).
Scoreverloop:  
17. Becker 1-0  
27. Menig 2-0 
Bron: peczwolle.nl
 
img_3876.jpg
img_3906.jpg
img_3922.jpg
img_3932.jpg
img_3939.jpg
img_3959.jpg
img_3976.jpg
img_3995.jpg
img_4002.jpg
img_4112.jpg
img_4220.jpg
img_4229.jpg
img_4265.jpg
img_4279.jpg
img_4282.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Prachtig resultaat! Ik zat met mijn voorspelling 1-2 er helemaal naast.
  Wat een leuk idee die Oranje shirts met kroon! Goede opmaat naar een hele mooie Koningsdag!


  Maak melding

 2. Schitterend, nu de laatste thuiswedstrijd ook maar winnen van PSV. Dat scherpt het record van 5x winst achter elkaar aan tot 6.


  Maak melding

 3. Het is mij te gemakkelijk om de goede thuisresultaten af te schuiven op het kunstgras. Al zie ik zelf ook liever dat er op echt gras wordt gespeeld. Prima overwinning trouwens, ben positief verrast door 1e helft. Tweede helft had niet gespeeld hoeven worden. En nu eens een uitwedstrijd zien te winnen. Excelsior lijkt een goede tegenstander. Zwolle doet het over het algemeen goed in uitwedstrijden tegen de onderste ploegen.


  Maak melding

Reageer