Kenny B trapt Bevrijdingsfestival Overijssel af

Zwolle – Kenny B opent de 26e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Het bevrijdingsfestival wil dit jaar het thema ‘Geef vrijheid door’ letterlijk uitvoeren, waarbij ouderen de vrijheid aan jongeren doorgeven. Het openingsconcert zal plaatsvinden van 10:45 tot 11:50 uur in Park de Wezenlanden Zwolle.

kenny_b.jpg 

Oud en jong verbinden, dat is wat Bevrijdingsfestival Overijssel dit jaar hoopt te doen. Veel jongeren zullen de hele dag op het festivalterrein te vinden zijn, maar Bevrijdingsfestival Overijssel wil ouderen uit Zwolle ook de kans geven een popconcert bij te wonen. Door af te trappen met Kenny B en jongeren en ouderen aan te sporen samen te komen, hoopt het bevrijdingsfestival dit voor elkaar te krijgen. Tevens zijn er voor de ouderen speciale eersterangs zitplaatsen en worden zij ontvangen met een kopje koffie of thee. Neem jouw opa, oma, (klein)zoon, (klein)dochter of buren mee naar het openingsconcert en geniet samen van deze unieke ervaring.

Kenny B
Kenny B, ook wel bekend als Kenneth Bron, is in Nederland vooral bekend door zijn nummer 1-hit Parijs. Naast de Surinaams-Nederlandse muziek die hij maakt, is hij oud-militair en vredesonderhandelaar. In Suriname heeft hij een grote rol gespeeld in het beëindigen van de Binnenlandse Oorlog die speelde van 1986 tot 1992. Vervolgens vertrok hij naar Nederland, om hier zijn muziekcarrière op te pakken.
 
Programma openingsconcert
Om 10:45 uur zal atletiekvereniging AV PEC 1910 aankomen op Bevrijdingsfestival Overijssel om het bevrijdingsvuur aan te steken. Zij zullen in de nacht van 4 op 5 mei dit vuur voor de 33e keer in estafette vorm van Wageningen naar Zwolle brengen. Vervolgens zingt female vocalgroup la CliQue het Wilhelmus en zullen de veteranen de vlag hijsen. Locoburgemeester Rene de Heer zal een toespraak houden, waarna Kenny B Bevrijdingsfestival Overijssel 2016 aftrapt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De bedoeling is dat die mooiste dag van het jaar ook in de vroege uurtjes (in mooi Zwolle) eindigt…Terwijl daar (traditie-getrouw) toch wel tegen een uurtje of 14:00-14:30 acte de presence zal worden gegeven. Ook de ochtend van de zeer bijzondere dag voor mij, zal nuttig worden besteed. Zo is althans de planning. Maar dus nog niet in Park de Wezenlanden; alles op z’n tijd 😉


    Maak melding

Reageer