Koninklijke Fraterhuis Academie

Zwolle – Op zaterdag 30 april is de feestelijke afsluiting van dit seizoen Fraterhuis Academie door de huisdocent Constant Hoogenbosch. Op de voormalige Koninginnedag staat zijn koninklijke college deze keer in het teken van de komst van de Majesteit naar Zwolle.

Filmburgemeester Constant Hoogenbosch is vanaf de start huisdocent bij de Fraterhuis Academie. Zijn college staat deze keer in het teken van de komst van de Majesteit naar Zwolle. Koningen en koninginnen paraderen als een rode draad door de wereld van de film. Weelderig vormgegeven kostuumdrama’s vol pracht en praal waar de cinematografie zijn beste beentje voor zet, maar ook Shakespeareaanse tragedies vol schimmige intriges, verraad en een onfortuinlijke afloop. Met een vorstelijk college schrijdt hij door de historie van de koningen en koninginnen van het witte doek.

 
De Fraterhuis Academie is sinds 2014 dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Filmtheater Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
 
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van Filmtheater Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.
 
Informatie
 
 Zaterdag 30 april van 11.00-14.00 uur.
 Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden / studenten (15 euro regulier).
 
Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: