Kook festival ‘Chefs(R)Evolution’ terug in Zwolle

Zwolle – Na twee succesvolle edities in 2012 en 2014 zal op zondag 18 en maandag 19 september 2016 de derde editie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival plaatsvinden: ‘Chefs(R)Evolution’. Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. Met dit festival willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek.

chefsrevolution.jpg 

Chefs(R)Evolution gaat dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL. Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun kunsten. Op www.chefsrevolution.com zijn inmiddels de eerste drie topnamen bekend gemaakt te weten: Tanja Grandits van Restaurant Stucki** uit Basel, Virgilio Martínez Velíz van Central Restaurante* uit Peru (4e plaats in de werelds ‘Best 50’ ranglijst) en Magnus Ek van Restaurant Oaxen**Krog uit Stockholm. In de komende tijd zal de organisatie meer topnamen bekend maken.

BOERenmarkt XL
Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. Daarbij vertegenwoordigen (voormalige) chefs van De Librije diverse restaurants. Kortom, de ‘Vrienden van Boer’. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.
Unieke kookwedstrijden
Net zoals bij de vorige edities zullen er dit jaar ludieke kookwedstrijden georganiseerd worden. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de kookdemonstraties zal halverwege februari van start gaan. Kaarten zullen te bestellen zijn via www.chefsrevolution.com en kosten € 49,95 per persoon per dag en € 79,95 per persoon voor beide dagen. Speciaal voor snelle beslissers zijn er, voor zowel 18 als 19 september, 250 Early Bird kaarten verkrijgbaar voor het speciale tarief van € 44,95 per dag. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.
Partners
Chefs(R)Evolution 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartners Buscaglione Espresso, Hanos, Koninklijke Euroma, Lindenhoff BV, Schmidt Zeevis, VanDrie Group, Wensink Aangenaam, Zwolle Marketing, Vechtdal Overijssel en IJsseldelta.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)