Zwolle wint de Nationale Verkeersveiligheidsprijs

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft donderdag de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016 gewonnen. De Zwolse wethouder voor Verkeer Filip van As is trots op de titel: “Deze landelijke erkenning is een mooi compliment voor onze jarenlange investeringen in verkeersveiligheid. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in fietsmaatregelen om onze stad fietsveiliger te maken".

zwolle_wint_nationale_verkeersveiligheidsprijs_2016.jpg 

Van As: "Wat we zoal aangelegd hebben zijn snelle fietsroutes, zoals fietsstraten en fietssnelwegen, de fietsrotonde en fietstunnels en -bruggen. De laatste trots is de Blalobrug, waarmee fietsers snel en veilig de buitenring kunnen passeren. Wat ik extra mooi vind aan deze prijs is dat het een publieksprijs is.” De gemeente Zwolle is genomineerd vanwege haar initiatieven om het fietsverkeer veiliger te maken. Tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres dat donderdag 21 april plaatsvond kreeg Zwolle de meeste stemmen van de bezoekers en sleepte daarmee de felbegeerde titel in de wacht. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB reikte de prijs uit.

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van ANWB, SWOV, VVN en Ministerie I&M en wordt iedere twee jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres. De prijs is bedoeld voor gemeenten en organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en is een aanmoediging voor iedereen. Meer informatie en de filmpjes van de genomineerde gemeenten staan op http://nvvc-congres.nl/nvvp.
Artikel delen: