Succesvolle Koningsspelen in Zwolle

Zwolle – Vrijdag 22 april 2016 stond Zwolle in het teken van de Koningsspelen 2016. De Koningsspelen zijn er sinds 2013. Door middel van een sportief Oranjefeest hebben dit jaar in Zwolle zo’n 13.000 kinderen uit het basisonderwijs gezien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen. In Zwolle organiseerde SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportverenigingen de Koningsspelen 2016. Deze dag werd ondersteund door het Deltion College, Landstede, Centre for Sports & Education, Windesheim (CALO), het Thomas a Kempis college en Frion.

koningsspelen_2016_-_4.jpg 

Ontbijt en Hupsakee!
Op vrijdag 22 april 2016 werd er door vele Zwolse scholen begonnen met een Koningsontbijt op sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, Windesheim (CALO) en zwembad de Vrolijkheid. Na een welkomstwoord van Wethouder René de Heer op de Marslanden, wethouder Jan Brink op De Verbinding en wethouder Ed Anker bij Windesheim (CALO) gingen de Koningsspelen officieel van start met het gezamenlijk dansen van de Hupsakee! Van Kinderen voor Kinderen

Sportprogramma
Door middel van clinics konden de kinderen deze dag kennis maken met verschillende sporten en verenigingen. Rond de 30 verenigingen boden een activiteit aan. De Koningsspelen is voor hen een prachtige manier om de vereniging en de sport bij de kinderen te promoten. Alle verenigingen die een clinic verzorgden staan op de website www.koningsspelenzwolle.nl. Per sportpark is te bekijken welke vereniging waar actief was. Voor het eerst dit jaar waren er ook de waterkoningsspelen in Zwolle. In zwembad de Vrolijkheid konden kinderen daar kennismaken met diverse watersporten. Sanne Winkler van SportService Zwolle kijkt tevreden terug op de Koningsspelen 2016 in Zwolle. “De gehele stad stond in het teken van sport. Alleen maar blije kinderen die samen hebben ontbeten, gedanst en kennis hebben gemaakt met verschillende sporten. Die met veel enthousiasme en passie werden aangeboden door vrijwilligers van Zwolse verenigingen.” Aldus Sanne Winkler SportService Zwolle.

Jeugdjournaal
Vanaf Sportpark de Marslanden was er een live uitzending van het jeugdjournaal. Sportpark de Marslanden in Zwolle was naast Amsterdam en Rotterdam een van de locaties waar de live uitzending van het jeugdjournaal vandaan kwam.

Koningsspelen ook op de basisscholen
Sinds vorig jaar biedt SportService Zwolle scholen extra ondersteuning door het aanbieden van een draaiboek en leskaarten. Diverse scholen in Zwolle hebben hier volop gebruik van gemaakt. Zo stond Zwolle volop in het teken van sporten en bewegen op vrijdag 22 april 2016.

Koningsdag 2016
Na de Koningsspelen ligt de focus nu vooral op Koningsdag. Woensdag 27 april 2016 komt de Koninklijke familie naar Zwolle. Op het Rodetorenplein maakt de Koninklijke familie kennis met Zwolle als sportstad. Het plein staat dan geheel in het teken van zowel breedtesport, schoolsport en topsport.

Artikel delen: