Kingdance maakt zich op voor Koningsdag

Zwolle – Na een uitverkochte editie van Kingdance in 2015 verwacht de organisatie, die het dit jaar met een nieuwe festival locatie aan de Blaloweg moet doen, ook dit jaar weer volle bak. De opbopuw van het dancefeest is vrijdag begonnen. Wil jij voor €10,- (ex. Fee) op Koningsdag 27 april 2016 naar Kingdance bij de IJsselhallen in Zwolle? Dat kan! De organisatie verwacht dat deze tickets razendsnel uitverkocht raken. Tickets zijn verkrijgbaar op www.kingdance.nl of bij een van de 450 Primera winkels in Nederland.

 kingdance-5.jpg

Discount Tickets voor Kingdance Zwolle kosten €10,- (ex. Fee). Wanneer die Discount Tickets verkocht zijn komen de Regular tickets in de verkoop voor 15,-. Als die uitverkocht zijn is de prijs op het festivalterrein 20,-. Wist je dat Kingdance Zwolle met ruim 25.000 partyfreaks ook in 2016 een van de grootste dance festivals is op Koningsdag? En, wie weet, misschien komen de Koning en Koningin zelf nog naar het danceevent? Ze zijn die dag tenslotte in Zwolle! Zet Kingdance Zwolle vandaag nog in je agenda en zorg dat jij erbij bent! High Energy Events gebruikt voor Kingdance 2016 hetzelfde doek als het afgelopen jaar met het thema ‘Paleis Soestdijk’.Op het festivalterrein is er ook weer plaats voor noviteiten. Her en der op het terrein zullen kleurrijke kunstzinnige (verlichte) bomen opgesteld worden.

kingdance-1.jpg

kingdance-2.jpg

kingdance-4.jpg 

De proef met de nieuwe locatie aan e Blaloweg komt voort uit het streven van de gemeente om de balans tussen de lusten en de lasten bij evenementen te bewaren: bezoekers van evenementen moeten kunnen genieten van het programma, omwonenden moeten zo min mogelijk overlast ervaren. Uit een evaluatie die Zwolle eerder hield van het evenementenbeleid in de Overijsselse hoofdstad kwam naar voren dat die balans in een aantal gevallen beter georganiseerd kan worden. De gemeente inventariseert daarom op welke plek(ken) in de stad evenementen mogelijk zijn. De pilot aan de Blaloweg draagt bij aan dat onderzoek. Het terrein langs de Blaloweg is van de gemeente. De evenementenorganisator heeft bedrijven in de omgeving van het terrein geïnformeerd over de activiteiten.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Hallo met adrie

  ik hoop dat koningdag een dag word waar we flink gaan feesten daar hoort dit ook maar ik heb gehoort dat dit laatste x is klopt dat zou ik njsmmer vinden komt dat door de klachten??

 2. Het lijkt wel of het comité van “Herrie uit de stad” alleen vertegenwoordigt is in de binnenstad en zich op die locatie concentreert. Alles wat daar buiten valt, hoor je ze niet over. Dat zijn misschien blijkbaar diezelfde personen die o.a. in het lelijke appartementencomplex wonen naast het Kerkbrugje, waar vroeger het mooie Gouverneurshuis stond. Deze moest voor dit soort klagers destijds tegen de vlakte met de welwillendheid van de Gemeente Zwolle.

 3. Is ongetwijfeld weer erg geslaagd geweest. Mooi dat jonge volk ff gesproken te hebben voor ze zwaar gemotiveerd die kant op gingen.

  Maar die Reinder Nummerdor, die vandaag nog in beeld was bij het Koninklijk bezoek, is toch ook van “Herrie uit de stad”?

  En ze zijn toch eigenlijk ook maar met heel weinig? Niemand begrijpt hoe het in heaven’s name mogelijk is dat een handvol klagers zoveel kunnen tegenhouden.
  Volgens mij woont dit spul rond die grote witte fontein?
  In elk geval dus ook op de binnenstad gericht waar hun vlakbij wonen.

 4. het geluid was gisteravond in de Aalanden ook goed te horen maar niet storend… idd wel opvallend dat er nu niet geklaagd is terwijl er altijd geklaagd wordt als er teveel herrie in de binnenstad is…. let maar op… 5 mei staan de klagers weer in de rij om hier te klagen…

 5. gezien de windrichting gisteren, lijkt de Veeralleebuurt de fall-out het best te merken. Misschien zijn die zich nu aan het organiseren (Pilot!). En als er in de regel geen reaguurders uit die buurt op WLZ zijn, hoor je hier natuurlijk ook niets..

 6. En zelfs zonder dat HUDS van zich laat horen wordt er hier al over ze geklaagd. Je kan de problemen natuurlijk ook opzoeken door even flink te stoken

Reageer