Automobilist rijdt 57 km te hard op A28 bij Zwolle

Zwolle – Op zaterdagmiddag 23 april hield de politie een 46-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto staande omdat hij 57 kilometer te hard reed op de A28.

Ook vervoerde hij houten balken op de auto die meer dan 1.40 meter (40 cm te veel) uit staken. De balken blokkeerden daardoor de kentekenplaat van de auto. De man kreeg bekeuringen voor de snelheid en de afgedekte kentekenplaat. De overlengte van de lading werd ter plaatse opgelost. De politie vorderde het rijbewijs van de man in omdat hij meer dan 50 km/h te snel reed.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Dus hij reed
  177?
  157?
  Of, je mag ook nog ergens 90…147?

  Logisch, ook voor “afgedekte kentekenplaat”.
  Benieuwd hoe dit ging: De overlengte van de lading werd ter plaatse opgelost.

  Hoe lang ben je dan je rijbewijs kwijt?


  ⚠️ Meld

 2. Natuurlijk wist hij dat die balken de kentekenplaten blokkeerden, daarom reed die ook zo hard. Flitspalen konden hem niet traceren.
  Net zoaks bij brommers handelen, auto door de schredder, doet veel meer pijn dan een bekeuring.


  ⚠️ Meld

 3. @dick

  Deze auto hoeft niet door een shredder. Deze kan keurig in beslag worden genomen en worden verkocht. De opbrengst daarvan kan naar een goed doel voor verkeersslachtoffers.


  ⚠️ Meld

 4. Klinkt ook als een hele goede oplossing. Maar zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. Vrees dat meneer zijn auto én zijn “papiertje” zo weer terug heeft.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een dom gezwets hier met auto door de schreden na een snelheidsovertreding.moet jouw auto ook door de schredder als je door rood rijdt en daardoor nog gevaarlijker bezig bent?


  ⚠️ Meld

 6. dit gaat even niet over de auto maar over de snelheidsbeperking als er drie banen open zijn, waarom mag je dan niet gewoon 100 wat een ieder al doet doe de drie banen open in de spits en laat die 100 gewoon 100 dat rijd een stuk prettiger.  ⚠️ Meld

 7. Sadistisch Zwolle staat weer op. Meneer begaat een flinke overtreding ; krijgt daar een boete voor én zijn rijbewijs wordt ingenomen en nog is het niet genoeg…..


  ⚠️ Meld

 8. @Christiaanzwll

  Voor heel veel wilde autobestuurders moeten er soms beperkingen worden gesteld en dan is de verkoop van hun auto aan een goed doel een hele en goede reële oplossing. Het gaat toch om het voorkomen van behoorlijke snelheidsovertredingen, nou dan is dit is een heel goed voorbeeld van hoe je dit o.a. kunt oplossen.


  ⚠️ Meld

 9. Het is niet alleen omdat het niet mag, maar je brengt er ook andermans leven mee in gevaar. Daarom goed als er streng gestraft wordt!


  ⚠️ Meld

 10. moet jouw auto ook door de schredder als je door rood rijdt en daardoor nog gevaarlijker bezig bent?

  Zou wel een idee zijn, ik weet zeker dat het aantal overtredingen drastisch af zal nemen.;)


  ⚠️ Meld

 11. Wat een gezeik zeg, nu is het (tijdelijk?) de hele dag 80. Als hij 137 reed, wat je met een lichte auto ook prima haalt en verderop gewoon 130 mag en er niet eens een bekeuring voor zou krijgen, is invordering van het rijbewijs al een belachlijk zware straf.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.