Terug naar de Oertijd met ‘Oer is Stoer’

Zwolle – Zondagmiddag heeft in wijkboerderij de Klooienberg in Holtenbroek de activiteit ‘Oer is stoer’ plaatsgevonden. Oer is Stoer wordt georganiseerd door IVN Zwolle. Kinderen en hun (groot) ouders konden aan der lijve ondervinden hoe de oermens geleefd moet hebben. Ze konden deelnemen aan diverse activiteiten en zo het oergevoel in de natuur beleven.

24-4-16-76.jpg 

Wat deed de oermens zoal de hele dag? Hij was druk met van alles en nog wat. Hij ging op jacht en hij moest zijn eigen voedsel verzamelen. Dat was nog niet alles. Hij moest zijn eigen graan malen, potten bakken, leer bewerken, vuur maken om te koken en zich warm te houden en zijn eigen kleding weven. De oermens moest veel van planten weten. Hij gebruikte planten om te eten, maar ook om medicijnen van te maken.

24-4-16-80.jpg24-4-16-87.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…  

Er konden pannenkoeken gebakken worden, heksenthee gemaakt, boter gekarnd en nog veel meer op kookgebied. Ook leerden de deelnemers zelf vuur maken zonder lucifers. Je kon creatief bezig zijn, je eigen dromenvanger maken of een olielampje, een leren armbandje of een blaaspijp. Er konden ‘oeroude’ spelletjes gedaan worden. Ook kon er een oerselfie gemaakt worden.

Er zijn zevenentwintig kinderen geweest. Het was een leuk evenement waarin veel geleerd is.

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Door mensen zelf in aanraking te brengen met de natuur, worden zij zich pas écht bewust van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven. De IVN organiseert verschillende activiteiten. Kijk voor meer informatie op hun site .

24-4-16-110.jpg  

24-4-16-95.jpg 

24-4-16-102.jpg 

24-4-16-105.jpg

Artikel delen: